Digi 24: „Jegălia, pepiniera de campioni la lupte libere„

0
1187

La inițiativa ziarului nostru, o echipă a postului de televiziune, Digi 24, a realizat un reportaj despre sportivii de lupte-libere care se pregătesc în localitatea Jegălia la A.S. Tricolorul. De aproape 4 ani, acești sportivi au obținut medalii importante pentru sportul local și se pregătesc într-un mediu foarte bun pentru înalta performanță. Primarul din Jegălia, Vasile Aurel, este principalul „vinovat„ pentru rezultatele obținute de acei sportivi. Edilul spune că are un centru special pentru practicarea luptelor libere și că la Jegălia se pregătesc aproximativ 70-80 de sportivi, unii dintre ei proveniți din familii defavorizate.

Primarul Vasile Aurel, trage și un semnal de alarmă în materialul realizat de cei de la Digi 24 spunând că: „Dacă la ora actuală, Federația Română de Lupte nu ne-a întrebat nimic în patru ani de zile și nu ne-a ajutat nimeni cu nimic, tare îmi este că vom pune lacătul pe ușă„.  

„Materia primă, copilul, este foarte bine construită pentru sportul nostru„, spune antrenorul AS Tricolorul Jegălia, Ion Manea.

Matei Zainea are 16 ani și ca majoritatea sportivilor de la Jegălia provine dintr-o familie defavorizată. El spune că luptele libere i-au schimbat viața. „Pentru rezultatele pe care le aduc primesc o bursă și îmi ajută părinții cu acești bani. Vreau să ajung la Olimpiadă„, a spus luptătorul Zainea.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.