Video / Foto / „Pentru noi – sunteți campioni!„ FIFA poate trimite Dunărea direct în Liga 1, fără baraj!

0
122

„Ole! Ola! Aplaudați pe Dunărea! Pentru noi – sunteți campioni!”, au scandat suporterii călărășeni veniți în număr mare pe Arena 1 din Clinceni la meciul pe care echipa de pe malul Borcei l-a câștigat în ultima etapă din play-off, scor 3 – 0. „Spartanii„ lui Adrian Mihalcea au făcut un meci bun la Clinceni și au câștigat categoric cu un scor de neprezentare. La pauză, Dunărea avea un avantaj de 2 – 0 după reușitele lui Alexandru Valentin, gol din penalty (32) la o fază la care clinceniul a rămas în 10, Vențer fiind eliminat și Alexandru Stoica (34). După pauză, Dunărea a continuat asaltul la poarta lui Iancu și golul 3 a venit în minutul 78 atunci când Balint a fructificat la o greșeală a portarului advers. Călărășenii termină astfel la 3 puncte în spatele liderului Rapid, echipă care s-a încurcat puțin în etapa a 10-a la Bacău, scor 1 – 1.

Astăzi este o zi importantă pentru istoria sportului călărășean. FRF-ul va da verdictul în cazul Rapid. Giuleştenii ar putea să piardă primul loc ce duce direct în Liga 1 și să fie depunctați cu 6 puncte pentru datoria achitată între timp faţă de Obed. „Vă cerem să ne trimiteţi imediat dovada deducerii punctelor, în particular clasamentul diviziei respective, în care să se poată vedea că şase (6) puncte au fost deduse de la echipa mare a clubului SC FC Rapid Bucureşti în campionatul intern. Vă rugăm să ne permiteţi să vă reamintim că, în cazul în care asociaţia voastră nu va aplica decizia, Comitetul Disciplinar al FIFA va pronunţa o sancţiune împotriva FRF. Aceasta poate duce la excluderea din toate competiţiile FIFA.“ Acesta este finalul scrisorii prin care forul mondial cerea FRF, pe 11 mai, sancţionarea imediată a Rapidului cu şase puncte în cazul Obed. Dunărea ar urca astfel pe prima poziţie şi ar face pasul către Liga 1. În caz contrar, călărășenii ar urma să se lupte cu UTA Arad pe 1 și 4 iunie, iar apoi cu FC Voluntari pentru un loc în Liga 1.

Au evoluat echipele:

Academica Clinceni: H. Iancu – Venţer, Cherteş, Dobrosavlevici, Al. Neagu, C. Gheorghe (cpt.), Ghinga, Pham Huy, L. Ganea (Fl. Ştefan ’32), Kuku, Antohi.
Rezerve: A. Constantin – Cr. Matei, D. Benzar, Ct. Mirea, Ad. Avram, Epure.
Antrenor: Mugur Bolohan.
Eliminat: Venţer ’31 (roşu direct).

Dunărea Călăraşi: C. Lungu – M. Popescu, Bg. Panait, Bumbac, Vădrariu, Sg. Popescu, Preoteasa, Kanda, Alami (Val. Andrei ’74), Al. Stoica .(Săftescu ’66), V. Alexandru (Val. Balint ’62).
Rezerve neutilizate: G. Popa – Sil. Matei, Săveanu, M. Chiţu.
Antrenor: Adrian Mihalcea.

Clasament / play-off – Seria 1

1          Rapid Bucureşti         44

2          Dunărea Călăraşi        41

3          Dacia Unirea Brăila    35

4          SC Bacău                    30

5          FC Farul Constanţa    29

6          Academica Clinceni   27

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.