Lista celor „ţepuiţi” de Rapid. Moldovan, Săpunaru şi Daniel Niculae – printre cei care cer falimentul

0
82

Laţul se strânge la Rapid: pe 20 mai, la Tribunalul Bucureşti, creditori care deţin peste 60% din datoriile totale ale formaţiei din Giuleşti se înfăţişează în faţa judecătorului sindic pentru a cere falimentul clubului. Printre antrenorii şi jucătorii „ţepuiţi“ de Rapid şi care îşi cer acum în instanţă drepturile financiare restante se numără Viorel Moldovan, Cristian Săpunaru, Daniel Niculae, Octavian Abrudan şi Virgil Drăghia. Cu toţii au jucat sau încă mai joacă (e cazul lui Drăghia) la Rapid, unii dintre ei cu contribuţii importante la momente-cheie din istoria recentă a clubului, dar nu au fost plătiţi, ba chiar – după cum reclamă – actualii patroni au încercat să-i înşele.

Acesta este şi motivul pentru care, pe lângă diverse firme şi instituţii publice, jucători şi antrenori emblematici sunt decişi să meargă până la capăt, chiar cu preţul falimentării Rapidului. Pentru ei, răfuiala cu soţii Valerii şi Violeta Moraru pare să fi devenit o chestiune de-a dreptul personală.

După ce, săptămâna trecută, ProSport a publicat documentele prin care arăta că actualul director sportiv Gheorghe Dinu "Vamă" a făcut avansuri nedecontate de 100.000 de euro, iar patronul Valerii Moraru nu e interesat să recupereze banii, cei care aşteaptă zadarnic să-şi primească restanţele au fost şi mai indignaţi.

ProSport vă prezintă lista celor care au de recuperat bani de la soţii Valerii şi Violeta Moraru şi care, în luna martie, la ultima Adunare a Creditorilor, au refuzat să semneze o modificare a Planului de Reorganizare a SC Fotbal Club Rapid SA şi a Programului de plată a creanţelor. În esenţă, modificarea viza prelungirea cu încă un an a perioadei de reorganizare şi reeşalonarea plăţii datoriilor curente.

Tentativa soţilor Moraru, prin intermediul firmei Azuga Waters SRL (care deţine o creanţă de 5.141.165 lei, reprezentând 28,96% din total) a eşuat, deoarece creditorii care s-au opus însumează peste 60% din totalul datoriei.

La 31 martie 2016, Rapid avea obligaţii financiare, către diverşi creditori, de 17.754.712 lei.

„Lucrurile converg către o inevitabilă catastrofă“, a descris, pentru ProSport, situaţia de la Rapid o sursă bine informată. „Pe 3 mai, adică azi, expiră termenul la care Azuga Waters trebuie să onoreze primul bilet la ordin, în valoare de aproape 300.000 de lei, în contul datoriilor la stat din ultimele luni. Dacă nu se face plata, lucrurile capătă o turnură dramatică. Jucătorii sunt neplătiţi de aproape trei luni. Creditorii, mulţi dintre ei înverşunaţi de modul în care au fost trataţi de patroni, sunt foarte decişi să bage societatea în faliment. Datoriile totale la stat se duc spre patru milioane de euro“, a adăugat sursa noastră.

Sursa: liga2.prosport.ro

Comentarii

comentarii