“Credem în Dan Drăgulin, pentru că dacă ne uităm pe stradă, el face, nu doar vorbeşte!” – interviu cu Camelia Croitoru – PNL

0
104

“Când am plecat din PNL, am făcut-o pentru că foarte mulţi am urmat un lider”

Ediţia – Ne aflăm în precampanie electorală pentru alegerile locale din acest an. Aţi revenit, după ce aţi activat un timp în formaţiunea uniunii progresului naţional, în PNL. În ce stadiu sunt pregătirile pentru campania electorală în care îl veţi susţine pentru un nou mandat de primar pe Daniel Ştefan Drăgulin?

Camelia Croitoru – Aşa este, suntem înapoi în campanie în PNL. Am ţinut să subliniez acest lucru pentru că şi atunci când am plecat din PNL, am făcut-o pentru că foarte mulţi am urmat un lider. Credem în continuare în acest lider care ne-a demonstrat că poate coordona, de la acţiuni politice până la administraţia oraşului. În acest moment derulăm acţiunile uşoare de pre-campanie, fără să facem ceea ce fac contracandidaţii noştri, şi mă refer aici la o serie de jigniri şi atacuri directe, deşi stau şi mă întreb retoric, ce au făcut ei patru ani ca să-şi permit să arunce cu noroi? Există o vorbă care spune că “dacă nu te poţi ridica pe proriile forte, încerci să-i adânceşti pe alţii în mocirlă”. Noi nu vom face acest lucru, noi ne bazăm pe ceea ce am făcut, pe ceea ce vrem să facem, pe ceea ce putem să facem.

Ediţia – Veniţi cu ceva nou acum în PNL, cu ce veţi atrage electoratul?

Camelia Croitoru – În primul rând cu o echipă tânără care are poftă şi dorinţă de muncă, iar în ceea ce priveşte programul de electoral al candidaţilor PNL şi al domnului primar Daniel Drăgulin, garantat va porni de la ceea ce s-a făcut, de la ceea ce nu s-a făcut şi urmează a fi făcut. Nu vom omite acele lucruri pe care nu am reuşit să le facem în primul mandat şi trebuie continuate, dar garantat vor exista şi lucruri noi pe care nu le pot divulga în acest moment, dar le veţi regăsi imediat ce va fi făcut public programul electoral al candidatului nostru. 

Aproximativ 500 de adeziuni noi în Organizaţia municipală PNL

Ediţia – Spuneaţi că vă bazaţi pe o echipă tânără, dar cei cu care aţi plecat la UNPR, s-au întors şi ei în PNL?

Camelia Croitoru – Vă pot spune doar că, în momentul de faţă, s-au înregistrat aproximativ 500 de adeziuni, din fosta echipă, cei care au plecat la UNPR după Dan Drăgulin. Mă refer şi la echipa municipal, dar şi la echipa de consilieri cu care va ieşi Dan Drăgulin. Sunt oameni tineri, mulţi dintre ei nu au mai fost consiglieri, oameni care au o dorinţă de schimbare imensă, oameni în care eu cred şi îmi sunt foarte dragi. Este foarte adevărat că din UNPR au plecat foarte mulţi după Dan drăgulin, era şi firesc să se întâmple aşa.

Ediţia – Cum vă răspund cei foarte tineri, bănuiesc că au venit destui tineri care au intrat pentru prima oară într-un partid, la problemele ce presupun organizare şi campanie electorală?

Camelia Croitoru – Da, sunt foarte mulţi tineri care au venit în PNL, tocmai pentru asta am spus că-mi sunt foarte dragi…

Ediţia – … se schimbă generaţiile în partid?

Camelia Croitoru – Exact, se schimbă generaţiile şi este normal să se întâmple aşa. La un moment dat trebuie să ne retragem şi să-i lăsăm pe cei tineri să meargă mai departe. Îmi sunt dragi pentru că sunt dornici de a învăţa…

“Pe listele de consilieri locali se vor regăsi foarte multe femei”

Ediţia – … sunt dornici tinerii să facă politică la Călăraşi?

Camelia Croitoru – Da, de ce nu? Cum de altfel, ceea ce m-a contrariat în anumite declaraţii de presă a fost faptul că nu sunt femei care să facă politică. Pot să vă mărturisesc că, de data aceasta, pe listele de consilieri locali se vor regăsi foarte multe femei.

Ediţia – Cu alte cuvinte, Organizaţia Municipală PNL şi-a propus să promoveze în administraţie cât mai multe femei…

Camelia Croitoru – Bineînţeles! Şi nu pentru că femeile nu s-ar implica şi nu ar face politică, ci pentru că acei lideri politici de până acum nu au încercat să le promoveze. Sunt convinsă că multe dintre femei îşi doresc să facă politică şi că toate vor să schimbe ceva şi mă refer aici la ceea ce ţine de administraţie publică locală, pentru că dacă venim cu aberaţii, stil măriri de salariu, nu este domeniul nostru… Adică, ar trebui să candidăm la alte posturi, să mărim pensile, salariile medicilor, ale profesorilor, dar asta-i cu totul altă problemă şi nu ţine de noi.

“Nu cred că este cazul să ne batem politic în consiliul local”

Ediţia – Proiecte de viitor? Politice… personale…

Camelia Croitoru – Să le lăsăm până atunci când apare programul politic… Dar pot să spune că, personal, nu am atins tot ceea ce mi-am propus pe partea de învăţământ.

Ediţia – … v-aţi dat singură o bilă neagră?

Camelia Croitoru – Da, este o bilă neagră pentru mine, pentru că în ultima perioadă de timp a început “campania” şi în consiliul local, şi atunci prefer să rămân doar cu ceea ce am făcut. Nu au existat în acest mandat consilieri locali care să fi iniţiat proiecte de hotărâri. Să nu uităm acest lucru. Tocmai acei consilieri ies acum în stradă şi spun că vor să facă… E Ok! Dar ce-au făcut patru ani? Au fost acolo, am tratat călărăşenii cu indiferenţă patru ani şi acum ne-am trezit că vrem să facem ceva? Nu, haideţi să pornim de la ceea ce am făcut şi ce vrem să facem. Dacă nu am făcut nimic ar trebui să ne ambiţionăm să facem de acum înainte şi să nu mai punem “beţe-n roate” celor care vor să facă şi să-i lăsăm să vedem dacă pot să finalizeze cee ace au început!

Ediţia – Până la urmă tot ce se face în consiliul local ar trebui să fie pentru cetăţenii acestui oraş…

Camelia Croitoru – Bineînţeles! Nu cred că este cazul să ne batem acolo politic.

Ediţia – Ştiu că aţi iniţiat un proiect de hotărâre…

Camelia Croitoru – Da, am avut un proiect de hotărâre cu privire la bursele elevilor şi trebuia să mai am unul legat de profesori, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, prefer să-l am în cel de-al doilea mandat. Nu pentru că nu aş fi capabilă să-l fac acum, ci pentru că, în momentul de faţă, evit lupta politică în consiliul local.

Ediţia – Deci, urmează şi alte proiecte…

Camelia Croitoru – Cu siguranţă, cel puţin pe partea de învăţământ, proiecte pe care urmează să le facem. Este drept că ceea ce vrem să facem, în următorii patru ani, eu împreună cu echipa de profesori presupune şi o finanţare destul de puternică. Dar, pe lângă banii de la primărie, încercăm să atragem şi fonduri europene pentru demararea acestor proiecte, pentru că dacă ne uităm puţin în urmă, până în 2012, nu a fost atras niciun leu din fonduri europene. Şi a fost o perioadă în care foarte multe municipii din ţară au atras fonduri europene, doar la Călăraşi nu s-a întâmplat nimic!

“Nu am niciun ţel politic în interiorul partidului”

Ediţia – Sunteţi cotată, chiar şi de celelalte formaţiuni politice, ca fiind un foarte bun organizator…

Camelia Croitoru – Mulţumesc de aprecieri… Nu am niciun ţel politic în interiorul partidului, nu intenţionez să câştig vreo funcţie politică, intenţionez doar să muncesc alături de Dan Drăgulin, să-i reformez un pic echipa.

“Îmi crează o stare de disconfort şi idignare puternică faptul că ei fac o campanie murdară”

Ediţia – Să vorbim un pic şi despre contracandidaţii lui Dan Drăgulin…

Camelia Croitoru – Da, nu ştiu cât de puternici sunt, nu ştiu cu ce vin nou, probabil doar cu câteva calităţi pe care încearcă singuri să şi le scoată în evidenţă. Eu am mers întotdeauna pe principiul că e mai bine să te laude alţii, decât să o faci tu singur, dar ceea ce îmi crează o stare de disconfort şi idignare puternică este faptul că ei fac o campanie murdară. Au apărut foarte multe conturi de Facebook fantome, ca să le spun aşa, în care se vede clar că susţin unul sau altul din ceilalţi candidaţi de la diferite partied politice şi care au început o campanie mizerabilă de denigrare a primarului. Hai, să ne uităm puţin în urmă şi să înţelegem că, până în 2012, Călăraşiul nu a avut o apă potabilă la robinet, nu a avut canalizare şi hai, să înţelegem că până la Dan Drăgulin, iarna mergeam pe străzi şi ne rupeam picioarele. Hai, să vedem ce fel de deszăpezire a făcut Dan Drăgulin, să vedem ce apă avem acum la robinet, poate mult mai bună ca cea îmbuteliată din magazine. Hai, să vedem ceea ce s-a făcut! Dacă Dan Drăgulin şi-a riscat, poate, simpatia multor votanţi cu unele proiecte, cum ar fi CL 8, să ne gândim la faptul că această investiţie a fost făcută pe termen lung şi pentru călărăşeni era o necesitate. Sunt convinsă că majoritatea populaţiei va înţelege că sănătatea şi confortul nostru, care este drept că nu va fi acum, ci la finalizarea proiectului, adaug aici şi reabilitarea străzilor, dar sunt valori mult mai importante decât patru, cinci voturi din momentul acesta. Şi pentru că vorbeam despre contracandidaţi, acest atac murdar  la adresa primarului este inacceptabil pentru că mulţi dintre aceştia au fost acolo, în consiliul local şi au ridicat mâna, au fost de acord. Au început lupta de două luni, dar mă întreb iar, retoric, ce au făcut până acum? Care sunt proiectele iniţiate de diferite  grupuri politice din consiliul local? De anumite personae, de viceprimari, unde sunt? De ce nu au făcut nimic 4 ani? Şi atunci, de ce aruncăm acum cu pietre? Până la urmă au fost într-o echipă şi trebuie să ne asumăm nişte lucruri… Ceea ce este rău încercăm să îndreptăm în următorul mandat, iar ce e bine să ne asumăm cu toţii. Nu aşa cum procedează unii acum, ce sunt bune sunt ale mele, iar ce e rău sunt ale tale!

“Am încredere în capacitatea de filtrare a călărăşanului…”

Ediţia –Se mizează şi se speculează orice…

Camelia Croitoru – Da, s-a mizat mult pe faptul că unii dintre noi nu vom înţelege, dar eu am convingerea şi am încredere în capacitatea de filtrare a călărăşeanului, am încredere în inteligenţa omului din această zonă şi am încredere în posibilitatea de a vedea ce au făcut anumite persone şi ce au făcut altele şi de a alege cu sufletul.

“Credem în modestia omului, şi a omului politic, şi credem în primarul Dan Drăgulin”

Ediţia – Ca o concluzie care este părerea echipei vizavi de potenţialul candidatului Dan Drăgulin şi cât de mare este susţinerea pentru un nou mandat de primar?

Camelia Croitoru – Eu şi echipa care l-a urmat pe Dan Drăgulin credem în el. Credem în modestia omului şi a omului politic şi credem în primarul Dan Drăgulin care a demonstrat că, înainte de a spune, face, înainte de a analiza, filtrează, înainte de a lua hotărâri, discută, şi nu s-a lăudat niciodată singur. Da, credem în Dan Drăgulin pentru că este un om puternic, un om tânăr, care are capacitatea de a asculta de jos în sus pe toată lumea, şi nu invers, un lider care are capacitatea de a aprecia de la omul simplu, până la intelectualul din vârf. Şi, până la urmă, credem în Dan Drăgulin, pentru că dacă ne uităm pe stradă, el face, nu doar vorbeşte!

 

    

 

 

 

 

 

 

  

Comentarii

comentarii