“Lasă că merge şi aşa!”

0
802

Ca să fim corecţi, există posibilitatea ca şi alte localităţi din judeţul Călăraşi să aibă probleme în alimentarea cu energie electrică, dar să nu apară în informaţiile instituíilor abilitate. Spre exemplu, comuna Ulmu, despre care nu se specifică nimic. Şi de-ar fi de vină numai condiţiile meteo din timpul iernii!

Nu vreau să fiu rea şi să „comentez de la căldură”, aşa cum bine spunea cineva pe o pagina de socializare, dar lucrurile nu sunt mereu aşa cum ni le transmit şefii de la ENEL.

Şi anume: „Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate și a lipsei vizibilitații în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Colaborăm cu autoritățile locale, cu care păstrăm un contact permanent și care sprijină intervenția echipelor Enel”, sursa Agerpress.

Da, aşa o fi, nu zic, dar a întrebat cineva câte echipe de intervenţii sunt în teren? Şi din câţi angajaţi sunt formate? Şi cu ce dotări pleacă pe teren?

Din sursele mele, o „echipă” nu ar avea mai mult de doi angajaţi, care în condiţiile de iarnă mai ales, oamenii aleargă dintr-un punct într-altul de le sar capacele!!! Să mai vorbim aici şi de „investiţiile” ce se fac la ENEL, astfel încât să nu mai fie nevoie să ne confruntăm, la cea mai mică rafală de vânt cu astfel de probleme ca să numai punem la socoteală condiţiile de iarnă cu viscol, chiciură şi ce-o mai fi…

Şi ştiţi de ce? Pentru simplul fapt că pe la ENEL se pare că sunt mai importanţi şefii care dau indicaţii din birourile călduţe şi care au salarii „babane”, deh! pe măsura încasării facturilor noastre, iar la munca de jos se foloseşte aceleaşi principiu: „lasă că merge şi aşa!”

Aşa că, locuitorii satelor care se confruntă cu lipsa energiei electrice nu au decât să aştepte mult şi bine sosirea „echipelor” de intervenţie de la Enel care să remedieze “incidentele”. Şi tot aşa va fi în fiecare iarnă…

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + twenty =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.