Dunărea l-a dat pe Laurențiu Buș la ASA Tg. Mureș

0
82

Laurenţiu Buş, fostul mijlocaş de la Rapid, Oţelul sau "U" Cluj va semna cu vicecampioana ASA Târgu Mureş. Mijlocaşul de bandă a avut mai multe oferte din Liga 1, după ce a devenit al doilea golgheter al Seriei I al Ligii 2, în tricoul Dunării Călăraşi.

Imediat după numirea lui Petre Grigoraş pe banca tehnică, ASA Târgu Mureş a început să facă transferuri. Primul jucător cu care mureşenii au bătut palma este Laurenţiu Buş. Mijlocaşul de 28 de ani a prins un sezon perfect la Dunărea Călăraşi, surpriza din Seria I a ligii secunde. Buş a marcat 12 goluri şi a bifat 7 pase de gol în acest an pentru echipa antrenată de Ionel Ganea.

După aceste evoluţii au apărut şi ofertele pentru mijlocaşul care în 2011 câştiga campionatul cu Oţelul Galaţi. Concordia Chiajna, FC Voluntari, dar şi Casertana, liderul din Serie C, au fost echipe care i-au propus contracte lui Laurenţiu Buş. Se pare că mijlocaşul va accepta totuşi oferta vicecampioanei.

Ar fi a patra echipă pentru care fotbalistul evoluează în Liga 1, după ”U” Cluj, Oţelul şi Rapid. Între 2012 şi 2014 Laurenţiu Buş a evoluat în Rusia, pentru Yenisey, formaţie din liga secundă.

„Pe adresa clubului nostru a sosit un fax din partea celor de la ASA Târgu Mureş prin care ne solicită acceptul ca Laurenţiu Buş să evolueze pentru această echipă. Nu ne putem împotrivi pentru că atunci când a sosit la Călăraşi ne-a spus că dacă va primi vreo ofertă din Liga 1 îi va da curs. Evoluţiile sale bune n-au trecut, după cum se vede, neobservate. Oricum noi îi mulţumim pentru tot ce a făcut la Călăraşi pentru Dunărea şi îi urăm mult succes la noua sa echipă” a declarat, pentru site-ul oficial al clubului călărăşean, preşedintele Constantin Ştefan.

Laurenţiu Buş a evoluat 1365 de minute pentru Dunărea în prima parte a acestui sezon al Ligii 2, echipa pentru care a marcat 12 goluri. Buş era unul dintre cei mai buni jucători din lotul pregătit de Ionel Ganea, alături de Valentin Alexandru (15 goluri), Alexandru Stoica sau marocanul Saifeddine Alami.

Liga 2

Comentarii

comentarii