FOTO / Ganea, mai bun decât Alexa! „Valahii„ Dunării sunt pe primul loc, peste Rapid!

0
91

Aflată la prima participare în Liga a 2-a, după o absență de 20 de ani, echipa de pe malul Borcei, Dunărea Călărași, rămâne surpriza noului sezon al ediției 2015-2016, terminând pe primul loc în clasamentul Seriei I, peste foste echipe care au participat în Liga 1, Rapid București, Farul Constanța, Ceahlăul sau Oțelul. 

După un început de sezon promițător, elevii lui Ganea au demonstrat că se pot lupta de la egal la egal cu formații mult mai titrate. Ionel Ganea a format la Călărași o trupă de invidiat, muncitoare cu ambiție având în componență un lot valoros. Cel mai bine s-a văzut în această seară când Dunărea a stins Farul din Constanța, învingând echipa locală cu un necruțător 6 – 2. Pentru călărășeni au marcat: Alami (‘8, ‘79), Săveanu (’66) și V. Alexandru (’70, ’72, ‘90+1).  Nimeni nu se aștepta la un asemenea rezultat, mai ales că Farul era una dintre favoritele la promovare, alături de Rapid. Un incident neplăcut a avut loc pe finalul meciului, atunci când portarul gazdelor a fost agresat de un suporter care a intrat pe teren în timpul partidei.

Un joc de senzație făcut de „Valahii„ lui Ganea mai ales că partida a fost televizată. Pe stadionul Farul din Constanța au fost prezenți și mulți călărășeni, alături de oamenii importanți din conducerea clubului Dunărea. Aceștia au susținut echipa locală și s-au bucurat la final de rezultatul surprinzător care a dus Dunărea pe primul loc, peste Rapid București. Fotbaliștii lui „Găniță„ au dat totul pe teren și au demonstrat că merită să joace în culorile clubului înființat în urmă cu 90 de ani. 

După meci, în vestiarul echipei a fost sărbătoare. Jucătorii s-au bucurat alături de „dirijorul„ lor, Ionel Ganea, dar și de cei din conducerea clubului, Viorel Ivanciu, Marian Dinulescu și Costică Ștefan. „Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc?„, și „Să vină banii la băieți!„, au fost scandările „valahilor„ călărășeni. Oficialii clubului i-au felicitat pe jucători și le-au transmis că îi așteaptă pe fiecare pe la casierie. 

Performanțele obținute de Dunărea se datorează în mare parte antrenorului Ionel Ganea. Tehnicianul a ales să vină la Călărași cu un curaj nebun, acela de a prelua o nou promovată. Rezultatele au dat roade și „Ganezul„ a devenit unul dintre cei mai buni antrenori, peste „rivalul„ său Dan Alexa de la Rapid București.  

Mâine, de la ora 12:00, întreg lotul Dunării își va muta cartierul general, pentru ultima dată în acest an, la Ivănești (Hanul Fermierului). Acolo este așteptat și „Moș Nicolae„, alias Vasile Iliuță, omul care poate susține Dunărea Călărași în drumul ei spre Liga 1. Tot acolo va avea loc și banchetul de final de an, un an în care Dunărea Călărași a scris istorie, o istorie frumoasă pentru fotbalul local.  

Echipele: 

Farul Constanța Gudea – M. Rusu (Al. Vieru '72, I. Dinu '90+6), Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Bratu, I. Barna – Suciu, Ad. Ionescu, V. Cristocea (S. Ilie '46), Corcoveanu – S. Chiţu, Pătulea.
Rezerve: I. Dinu – Meleandră, Ţăranu, S. Ilie, Al. Matei, Al. Vieru, Butoi.
Antrenor: Constantin Gache.
Eliminat: Gudea '90+4 (roşu direct)

Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureşan – Sg. Popescu (V. Petre '84), S. Matei – Al. Stoica (Săveanu '64), Alami, L. Buş (Vădrariu '84) – V. Alexandru.
Rezerve: G. Popa – Săveanu, Vădrariu, V. Petre, Bumbac, V. Andrei, Preoteasa.
Antrenor: Ioan Ganea.

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti); Asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Gabriel Sabin Stroe (Piteşti).

Clasament / Liga 2

1.         Dunărea Călăraşi         36

2.         Rapid Bucureşti         36

3.         FC Academica Clinceni 33

4.         Dacia Unirea Brăila     33

5.         FC Farul Constanţa      28

6.         SC Bacău                    25

7.         Rapid CFR Suceava     21

8.         Gloria Buzău              20

9.         ACS Berceni               16

10.       Bucovina Pojorâta       14

11.       CS Baloteşti                12

12.       Oţelul Galaţi               9

13.       Ceahlăul Piatra Neamţ 8

Comentarii

comentarii