TenarisSilcotub / Burse de Merit pentru cei mai buni elevi din Călărași

0
172

Bursierii au avut în anul școlar 2014-2015 medii de peste 9,85 (la profilul real, matematică-informatică) sau 9,95 (toate celelalte linii de studiu), reprezentând elita liceelor din oraș. Cei mai mulți dintre ei sunt elevi ai Colegiului Național „Barbu Știrbei”, iar lista școlilor include și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Danubius și școala Helikon.

Tinerii au fost premiați joi seară, în cadrul unui eveniment organizat de TenarisSilcotub exclusiv pentru câștigătorii Burselor de Merit și prietenii lor, ce a constituit o premieră pentru Călărași: ELECTRIC PARTY. Astfel, ei au avut șansa de a deveni parte a unui fenomen care a cucerit o întreagă generație: festivalul ELECTRIC CASTLE. Cel mai apreciat DJ autohton din cadrul festivalului ce se desfășoară anual la Cluj-Napoca, DJ Shiver, a prezentat la Călărași DISCO MODERN – ritmuri electro și un super-spectacol de culoare, lumină și efecte speciale.

 „Știm că rezultatele bune la școală se obțin cu mult efort, uneori sacrificând timpul liber și activitățile de relaxare. Am dorit să le mulțumim tinerilor care acordă atenție propriei educații, aducând în oraș un eveniment la care, probabil, nu au reușit să ajungă”, spune Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

Compania susține educația la toate nivelurile: programul „Școala după școală” se adresează elevilor din clasele primare, educația non-formală se materializează în inițiative precum ecOprovocarea sau Liderii Mileniului Trei (LMT), iar la nivel de liceu se acordă anual Burse de Merit. Toate acestea sunt completate de bursele de studiu Roberto Rocca Education Program, acordate studenților de la universități tehnice.

 „Credem că sprijinul concret acordat educației este esențial pentru orice comunitate care își dorește să crească pe termen lung. De aceea, TenarisSilcotub investește în fiecare an în susținerea acestui domeniu, care este principala prioritate în programele noastre de Dezvoltare Socială”, spune Mihalcea.

În acest an, au mai fost răsplătiți cu Burse de Merit 177 de elevi din Zalău și 45 din Câmpina. În total, TenarisSilcotub premiază în acest an 333 de elevi din comunitățile sale. Programul Burse de Merit a debutat în 2005, iar până în prezent au beneficiat de susținere 2.019 elevi.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producție a Tenaris în România – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual peste 1 milion USD în educație, sănătate și mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre Tenaris

Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Printre clienții noștri se numără cele mai mai mari companii de petrol și gaze din lume; veniturile companiei s-au ridicat la 10,3 miliarde USD în 2014. Cu o echipă de 27.800 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrate de producție a țevilor, centre de cercetare, finisaje și facilități de servicii cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, având și o prezență directă în majoritatea piețelor de petrol și gaz.  

www.tenaris.com

Comentarii

comentarii