Nu ISU este o soluție pentru control. Registrul Comerțului ar trebui să fie principalul factor de decizie!

0
773

Soluția este să găsim niște legi care să fie aplicate cum trebuie! Referitor la cazul Colectiv. ISU este o soluție clară pentru control. Și doar atât. Pentru controlul doar a localurilor. Registrul Comerțului ar trebui să fie principalul factor de decizie! Acolo te duci și îți deschizi o firmă. Acolo trebuie să fie verificată activitatea unei firme și eliminate anumite aspecte care „fentează„ statul în momentul de față în România.
Ne place birocrația. Punem ANAF-ul să controleze firmele… Și care a fost efectul, rezultatul? Sunt patroni care au datorii și păcălesc statul în continuare. Punem ISU să controleze firmele…  De unde să știe ISU că eu mi-am făcut un club sau vreo firmă? Registrul Comerțului, acolo e „mama și tatăl„ firmelor din România! Acolo se poate decide dacă ai voie sau nu să-ți faci firmă! Din păcate RC-ul nu este un organ de control cu toate că aparține de Ministerul Justiției.

Iar această „mână liberă„ pentru ca ISU să controleze toate unitățile poate avea un efect negativ, într-un fel. Vor pune lacătul pe multe unități și vom ajunge la multe discuții pe această temă. De aceea, mă repet, R.C.-ul ar trebui să fie principalul factor de decizie. Nu-ți eliberează atestatul până nu ai toate actele valide în orice domeniu de activitate pe care vrei să-l faci. Și, bineînțeles să dețină un departament care să verifice dacă activitatea pe care o desfășori îndeplinește toate condițiile, în caza contrar Registrul Comerțului să-ți închidă unitatea prin retragerea acelui atestat prin care firma ta funcționează.

Din cauza asta sunt unii șmecheri care azi își fac o firmă, dau un tun și mâine o închide și face alta ca să-și piardă urma! Alții își vând firmele cu datorii la stat și le vând la sărmani ca să scape! Și multe altele… O lege sau un amendament care să simplifice acest lucru. Nu dai mână liberă la ISU să verifice doar localuri. Registrul poate elimina birocrația și poate controla nu numai localuri, ci și alte firme, pentru că asta e treaba lui, să „năşească” firme în România! Şi ce dacă demisionează Ponta! Degeaba ieșim în stradă și degeaba luăm măsuri pe moment. Ne trebuie legi – nu pentru a mări pensiile la parlamentari, nu ca să iasă ANAF-ul în stradă și să dea amenzi că ai 10 lei în plus pe casa de marcat… Nu ne trebuie legi care amplifică birocrația și susţine corupția în România! Guvernanţi, parlamentari… autorităţi…treziţi-vă!Şi faceţi legi simple, clare şi uşor de aplicat! Nu „stufăriile” care guvernează şpaga şi corupţia! Hai, că puteţi! Dacă nu, ieşiţi şi voi în stradă… Aveţi curaj?

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.