Călărăşenii în număr mare la Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi. În schimb, niciun agent economic nu a catadicsit să aducă un bidon de apă!

0
126

Călărăşenii dovedesc solidaritate şi au sărit în ajutorul victimelor rănite în incendiul  ce avut loc vineri seară în club Colectiv din Bucureşti. Aceştia s-au prezentat în număr mare încă de la primele ore ale dimineţii la centrul din Călăraşi pentru a contribui cu sângele lor la salvarea de vieţi omeneşti. Potrivit medicului Centrului de Transfuzii Sanguine Călăraşi, dr. Traian Ovidiu Ciulacu, până în jurul orei 13:00 , luni 2 noiembrie, au venit să doneze sânge 39 de persoane.  Dintre acestea doar 27 s-au încadrat în parametrii medicali de sănătate pentru a putea dona. "Suntem mulţumiţi de faptul că la centru s-au prezentat atâţia călărăşeni care au înţeles că este nevoie de sângele lor, pentru a contribui la salvarea vieţii victimelor internate în spitalele din Capitală. Este foarte adevărat că am avut şi persoane care nu au putut dona din cauza sănătăţii precare, vreo 11, dar e bine că azi am avut până la această oră,  27 de donatori. Se lucrează la foc continuu, chiar şi peste program…", a declarat pentru www.editia.ro, dr. Traian Ovidiu Ciulacu. 

Printre cei care au răspuns "prezent" la apelul de solidaritate cu victimele din clubul bucureştean s-au aflat angajaţi ai SRI -Direcţia judeţeană Călăraşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ), Călăraşi, voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Călăraşi, directorul acesteia, Aura Giurcă a ţinut să precizeze că toate tichetele de masă, primite ca urmare a donării de sânge, vor ajunge la familiile cu probleme sociale înregistrate la Crucea Roşie Călăraşi. De asemenea, la centrul de transfuzii s-au prezentat şi poliţişti, unii dintre angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi fiind reprogramaţi pentru zilele următoare. Nu au lipsit nici oamenii simpli din Călăraşi. 

Din păcate, se pare că noţiunea de solidaritate nu a ajuns şi la urechile marilor comercianţi din Călăraşi. Probabil că din acest motiv niciunul dintre agenţii economici, şi slavă Domnului! avem destui pe raza municipiului, care desfăşoară activităţi în regim de desfacere produse alimentare, nu a ajuns la centru nici măcar cu un bidon de apă, fără sămai punem la socoteală câteva pachete cu mâncare! Lansez un apel pe această cale şi poate, noi ziariştii, adunăm ceva bănuţi şi cumpărăm câteva sticle de apă şi ceva de mâncare pentru donatori şi chiar pentru personalul centrului. Ieri, cei mai mulţi dintre ei nici nu apucaseră să mânânce un covrig, iar unei doamne care a donat sânge chiar i s-a făcut rău, posibil din acelaşi motiv!

Centrul funcţioneazăsub norma depersonal
 
Trebuie reamintit că Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi funcţionează cu personal sub minimul încadrării, astfel: un medic cu jumătate de normă, 3 asistenţi cu normă întreagă şi 2 cu jumătate de normă, un cadru medical la Centrul de donare Olteniţa, 1 asistent de laborator, 2 asistenţi, unul cu normă întreagă şi unul cu două jumătăţi de normă. Reprezentanţii centrului îşi susţin nemulţumirea vizavi de numărul mic de personal cu care se lucrează aici şi afirmă că Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi nu funcţionează nici măcar cu un număr de 12 angajaţi minim, astfel încât să poată exista posibilitatea să se lucreze şi în ture. 

Comentarii

comentarii