Ruşine! Se instaurează dictatura la Primăria Olteniţa?

0
61

"Nu stim daca sa numim asta abuz de putere sau dictatura, stim doar ca se incalca Legea nr. 544 a accesului la informatia publica. Sedintele locale sunt publice iar la ele poate participa oricine si orice jurnalist fara a fi nevoie de acreditari. Consiliul Local nu este Parlamentul Romaniei unde jurnalistii au nevoie de acrediari. Suntem curiosi sa vedem ce au de spus Uniunea Jurnalistilor din Romania sau alte organisme de presa, dar mai ales Agentia de Monitorizare a Presei din Bucuresti?", se întreabă colega noastră de la Olteniţa. 
Mai mult decât atât, aceeaşi sursă precizează că în aceeasi sedinta de Consiliu Local presedintele de sedinta, un membru PSD local, precum si ceilalti consilieri din apropierea acestuia, in tandem cu primarul Petre Tone, au incercat sa obstructioneze, sa impiedice sa vorbeasca o persoana, prezenta la sedinta pentru a-si sustine opinia intr-o speta ce implica si Consiliul Local, afectandu-i-se dreptul la libera exprimare.
"O parte dintre consilierii olteniteni, in frunte cu primarul Petre Tone, incalca pasaje din legi fara pic de retinere sau teama de consecinte, fara sa inteleaga faptul ca un act normativ trebuie respectat, mai ales intr-un stat democratic. Regulamentul de acreditare este facut astfel incat primarul inca in functie Petre Tone sa poate controla activitatea ziaristilor ce vin la sedintele de Consiliu Local, pentru a informa cetatenii transparent cu privire la problemele orasului", îşi susţine punctul de vedere jurnalista olteniţeană punctând şi faptul că desi sunt situatii de proiecte in care primarul ar trebui sa se consulte cu cetatenii orasului, acesta nu o face. 
"Asadar, PSD-ul oltenitean si reprezentantii sai, fie ca vorbim de primar sau consilieri, alaturi de alti consilieri ce se alatura celor numiti mai sus din considerente lesne de inteles, impiedica liberul acces la informatia reala, doresc sa controleze orice in acest oras, lezeaza drepturi si libertati, nu fac altceva decat sa obstructioneze si sa bage pumnul in gura (atunci cand se urmareste ceva) cetatenilor prezenti in sedinte ce au drept prin lege sa isi sustina punctele de vedere. Este fara precedent ce se intampla acum la Oltenita in Primarie. Colegii nostri de la alte publicatii au auzit de astfel de masuri la sedintele publice de consilii locale ????", se întreabă retoric, jurnalista Laura Suzeanu. 

Nu, Laura Suzeanu, despre o asemenea dictatură nu am auzit, cel puţin la Călăraşi, aici unde, jurnaliştii au acces la şedinţele de consiliu local şi, mai multe decât atât, primesc informaţii în timp util cu privire la proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţelor, dar şi invitaţie pe e-mail sau mesaj pe telefonul mobil cu ziua şi ora când are loc intâlnirea consilierilor locali. 

În concluzie, nu avem decât a le transmite consilierilor locali din Olteniţa în frunte cu primarul Petre Ţone, din partea redacţiei EDIŢIA, să le fie ruşine pentru această iniţiativă care nu face cinste unor aleşi locali! Pentru noi este foarte clar că, încet, dar sigur, la Olteniţa se instaurează "DICTATURA lui ŢONE", ceea ce nu va duce la nimic bun pentru cetăţenii acestui oraş. Peste tot în lume jurnaliştii mai şi critică administraţia locală, dar săiei o asemenea măsură este de neconceput! 

Cetăţenii oneşti ar trebui să ia atitudine, pentru că dacă azi Petre Ţone şi "şleahta" lui închid gura presei, mâine vor pune pumnul în gură oricărui cetăţean care-şi va cere un drept legitim în Primăria Olteniţa. Precedentul este periculos!

 

Comentarii

comentarii