Căile Ferate Române vor să tragem apa la WC-urile unde aceasta nu există?

0
63

„În seara zilei de 8 august a.c., am plecat de la Botoşani către Bucureşti cu R.E. 5584 la ora 21:20. Erau numai două vagoane direct Bucureşti, V 4 şi 5 şi care veneau de la Suceava. Pot să spun că încă de la plecare şi până în Bucureşti, timp de 9 ore, nici unul din cele 4 WC-uri nu au fost alimentate cu apă, săpun şi hârtie igienică. Este uşor de imaginat ce mizerie s-a făcut în cele 4 toalete ale respectivului tren de călători”, susţin în scrisoarea lor adresată redacţiei noastre, pensionarii Antoneta şi Mihail Dumitrescu din Călăraşi. Mai mult decât atât, oamenii au fost nevoiţi ca pe tot drumul de la Suceava la Bucureşti să suporte nu numai mizeria din WC-uri, dar mai cu seamă mirosul înţepător de urină şi excremente ce se împrăştiase în tot trenul. Şi ca să ne convingă de cele spuse, pensionarii călărăşeni ne-au trimis şi câteva imagini surprinse în trenul cu pricina. Ar trebui să le reamintim şefilor de la CFR că, pe lângă salariile foarte mari pe care le încasează, îi asigură pe cei ce folosesc acest mijloc de transport că trebuie să ţină seama de nişte reguli, elementare de altfel, reguli pe care le-am regăsit şi pe site-ul http://www.cfrcalatori.ro/3263, şi potrivit cărora ne asigură că dacă o să ţinem cont de ele vom avea parte de "o călătărie civilizată şi în siguranţă". Uitaţi ce reguli le cere călătorilor cei de la Căile Ferate Române:   

„Recomandăm utilizarea cabinelor de toaletă în conformitate cu o regulă de conduită : « lăsaţi cabina după utilizare aşa cum va doriţi să o gasiţi! » sau „În toaletele ecologice este interzisă aruncarea de resturi, ambalaje, orice fel de obiecte în vasul WC (întrucât există riscul blocării sistemului de evacuare). Butonul de curăţare se acţionează numai după închiderea capacului vasului WC”.

Păi, şi cu nevoile biologice ce facem oameni buni? Când şi, mai ales, care apă o tragem? Ca şi concluzie, pensionarii noştri care au călătorit cu trenul de la Suceava la Bucureşti, au respectat foarte clar una dintre principalele reguli dispuse de CFR, şi anume aceea care spune că trebuie să  „lăsaţi cabina după utilizare aşa cum va doriţi să o gasiţi!” Chiar dacă respectivii călători, în condiţiile date, chiar nu şi-au dorit acest lucru!

Şi ar mai fi ceva de spus: oare există cineva competent care să controleze şi nesimţirea cu care sunt trataţi călătorii prin unele trenuri CFR din România? Nu de alta dar ne lăudăm că CFR administrează infrastructura pentru transportul de călători și marfă pe calea ferată din țară, oferind servicii paneuropene de transport de pasageri și marfă. Să fie şi unele excepţii?

 

Comentarii

comentarii