Căutăm un pilot cu 1300 de oameni și aparatură de ultimă oră, în timp ce la Călărași, doi copii au stat la „loteria„ harponului

0
294

De trei zile toate televiziunile dau într-una cu planorul dispărut în munți. Căutări de amploare, pompieri, polițiști, jandarmi, salvamontiști, aparatură de ultimă generație, elicoptere, câini și alte modalități, toate în căutarea pilotului care a dispărut cu planorul în munții din județul Brașov. Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul de Interne, coordonează acțiunea și e mare „vedetă„ pe la toate televiziunile. O misiune care ne ţine pe toţi cu suflarea la gură!

În timp ce oamenii lui Arafat bâjbâiau prin munți, în căutarea planorului, duminică, la Călărași s-a petrecut o tragedie. Doi tineri, unul de 14 ani și altul de 18, dispar în câteva secunde, aproape de mal, în brațul Borcea la plaja de la Podul 4. Ziua în amiaza mare, lume multă la soare însă nimeni nu a sesizat nenorocirea. Unul dintre băieții veniți din satul C. Brâncoveanu să se scalde la Călărași a strigat după ajutor dar, spre nefericirea şi uimirea lui, nimeni nu l-a auzit, sau… delăsare. La ora 12:15 s-a anunțat tragedia la apelul unic de urgență, 112. După câteva minute, câțiva tineri aflați pe plajă cu skijet-urile au sărit în ajutor. La scurt timp a apărut și un echipaj de la ISU Călărași „înarmat„ cu un… harpoon!

Căutările au continuat ore bune, însă se pare că minunea de harpon nu a fost suficient şi s-a solicitat intervenţia unor scafandri. Momente de coşmar, poate în acele clipe ar fi putut fi salvaţi, dar ce să faci dacă la Călăraşi nu există nici măcar un scafandru care să intervinăîn asemenea momente. Au apărut şi scafandrii veniți de la București. Asta după câteva ore! Aproximativ 3 ore în care câțiva tineri binevoitori au dat o mână de ajutor echipajului de la ISU Călărași, așa cum spuneam mai devreme „înarmați„ şi ei cu un harpon. După aceste căutări vorba aceea “a acului în carul cu fân” misiunea scafandrilor a fost aceea de a scoate la suprafață trupurile neînsuflețite ale celor doi tineri. La ora 17:00 s-a constat decesul băiețelului de 14 ani, iar la ora 17:27 decesul tânărului de 18 ani. Așa cum se vede din filmarea publicată de ziarul nostru, pe site-ul www.editia.ro, copilul de 14 ani, este scos la suprafață de la doar câțiva metri de mal, probabil căzut într-o groapă. O groapă care nu avea cum să fie atinsă în niciun caz de acel harpon al pompierilor, oameni cu pregătire, dar din câte se pare, în asemenea situaţii, destul de prost dotați.

Din păcate, rudele victimelor se pregătesc acum de înmormântare, iar Raed Arafat caută în continuare planorul dispărut. Să nu se înțeleagă greșit și anume că Raed Arafat este vinovat de această tragedie. Nu, Doamne ferește! Dar dotările proaste, destul de vechi din cadrul ISU Călărași și nepăsarea oamenilor aflați la locul tragediei ne fac pe noi toți vinovați. Păcat că, în lipsa unei intervenţii imediate şi cu dotări corespunzătoare, doi tineri şi-au încheiat socoteala cu viaţa. Prea devreme.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.