Digi 24: Centura Călăraşiului, drum de coşmar

0
61

Deşi pare greu de crezut, varianta ocolitoare a oraşului este aproape impracticabilă de mai bine de trei ani. În lipsa investiţiilor, cei patru kilometri din centura oraşului s-au degradat. În loc să găsească bani de reparaţii, din 2012 încoace Primăria Călăraşi s-a străduit să scape de administrarea drumului. A încercat, fără succes, să îl transfere ba Ministerului Transporturilor, ba Consiliului Judeţean. În tot acest timp, gropile s-au înmulţit, iar nervii şoferilor au cedat.

Rupem maşinile aici. Praf le facem”, a spus un şofer. Nu doar maşinile grele tranzitează zona. Drumul duce spre Autostrada Soarelui, dar face legătura şi cu feribotul care ajunge la vecinii bulgari.

Primarul susţine că drumul s-a stricat din cauza lucrărilor la sistemul de canalizare. Potrivit lui, firma care s-a ocupat de lucrare n-a făcut o lucrare de calitate, iar placa de beton turnată se macină sub greutatea vehiculelor. Promite însă că va rezolva problema.

Noi vrem să alocăm în jur de 10-15 miliarde de lei dar e una să estimezi şi una să te apuci de lucru să vezi ce probleme mai apar între timp”, a declarat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi. 

Primarul din Călăraşi promite că lucrările vor începe spre sfârşitul anului, chiar dacă bugetul este destul de sărac şi nu îi permite o investiţie de anvergură. 

Sursa> www.digi24.ro

Comentarii

comentarii