Liviu Muşat s-a autosuspendat din PSD Călăraşi

0
95

Dacă în ceea ce priveşte dosarul DNA, directorul ADR Sud Muntenia susţine că va face tot posibilul să-şi dovedească nevinovăţia, în ceea ce priveşte activitatea sa politică, respectiv autosuspendarea din organizaţia PSD Călăraşi, Liviu Muşat a declarat pentru EDIŢIA:

“Da, este adevărat. Am făcut acest gest acum două luni şi este valabil până îmi voi rezolva problemele din justiţie, pentru a aduce cât mai puţin deficit de imagine organizaţiei. Nu am considerat ca trebuie făcută publică, dar, fiindcă m-aţi întrebat, ea e publică. Era o decizie internă, nu că am vrut să o ascund”.

Despre mersul anchetei în care este implicat Liviu Muşat a spus:

“Încercăm să-i convingem cu argumente că nu ne-am făcut decât treaba! Ducem probe, solicităm martori etc. Nu e deloc uşor, oricât de nevinovat eşti, să ieşi din acest malaxor…”

De altfel, încă din luna februarie, imediat după momentul descinderii procurorilor DNA, atât la sediul ADR Sud Muntenia cât şi la domiciliul din Călăraşi al directorului Liviu Muşat, acesta a declarat presei:

“Referitor la decizia luată de DNA împotriva mea vreau să declar că respect acest lucru şi cunoscând tot acest sistem înţeleg din indiciile existente că există această prezumţie de a fi săvârşit această infracţiune de abuz în serviciu. În perioada următoare voi face tot ceea ce îmi stă în putere să probez că acest lucru nu reflectă adevărul. Voi proba că acestea sunt doar indicii, nu şi adevăruri. Voi respecta măsura de control judiciar şi accept situaţia cu seriozitate şi gravitate. Eu, prin tot ceea ce voi face în perioada următoare, voi aduce adevărul meu în faţa instanţei, voi aduce dovezi că acea calitate nu corespunde cu adevărul. Desigur, intenţia mea este să nu se ajungă în instanţă, să îi convingem pe procurori, prin dovezile pe care le vom prezenta, că noi ne-am făcut corect treaba, în limitele legii. Eu sunt convis că mi-am făcut corect datoria”.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada decembrie 2013-iulie 2014, în calitate de preşedinte al ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat şi Mariana Vişan, director adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii, au amânat nejustificat vizitele de monitorizare și constatarea unor neconcordanţe, cu scopul sprijinirii intereselor numitei Elena Corina Trandafir, beneficiar şi/sau consultant în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană depuse la ADR Sud Muntenia, astfel încât beneficiarii acestor proiecte să nu suporte corecţii financiare în sumă de aproximativ 42.000 lei.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii