Scrisoarea unei tinere catre Victor Ponta: “Va rog insistent să nu ne mai furaţi viitorul. Ce îi voi spune eu copilului meu? El de ce o să mai fie mândru că e român?

0
60

Draga Domnule Victor Ponta,

Iti scriu ca si cum i-as scrie lui Mos Craciun. Singura deosebire intre dumneata si el ar fi ca el tot mai sper sa existe si sa faca minuni si bucurie in ajun de Craciun, iar dumneata faci numai pomeni in ajun de alegeri. M-am gandit sa iti scriu pentru ca nu incetezi sa ma uimesti in fiecare zi. Impreuna cu oamenii dumitale, guvernezi tara asta haotic, abuziv si discretionar. Intr-un cuvant: jalnic! O spun in calitate de contribuabil, angajat la privat. Om onest si silitor. De cand guvernezi dumneata am trecut prin toate stadiile de revolta. Am fost in strada. Am plans de nervi acasa. Am discutat aprins ore in sir cu prieteni la fel de indignati. Apoi am vorbit singura. Mi-am tot zis ca o sa te opresti. Dar vad ca nici n-ai gand de asa ceva.

Am asteptat sa ajung in seara asta de la birou sa iti scriu, mai mult terapeutic. Vad ca esti ocupat cu chinezii zilele astea. In rest, cand esti in tara amnistiezi si pui legi in cui numai sa-ti dea bine la numaratoare. Apropo. Cand am ajuns acasa am gasit factura de electricitate. Te rog sa ma amnistiezi si pe mine luna asta ca m-as mai duce un week-end la mare. Ştii cum e sa fii tanar. Atat de tanara sunt ca pana fac 30 de ani ma pui sa platesc un RCA cu 60% mai mare. Poate ma amnistiezi si de chirie…sa platesc RCA-ul ala nesimtit stabilit de luminatiile voastre. Te rog sa ma scuzi ca lucrez la privat. Sper ca asta nu te va opri si ma vei putea amnistia & favoriza si pe mine.

Nu-ti scriu de dor, domnule Ponta. N-am cum. Esti zilnic la televizor. Prea mult, prea des, prea gol de sens. Mai des ca Bianca, Bote si Cruduta la un loc. Nu se poate guverna serios de la TV. De acolo se poate doar manipula si dezinforma.

Iti mai scriu pentru ca sunt intr-un impas. Pur si simplu nu inteleg unde se duc o treime din banii munciti de mine lunar, care teoretic ar trebui sa ajunga in scoli, sosele, spitale si proiecte sociale. Practic insa… banii dispar lunar in meandrele abstractului. Apoi, ar mai fi o dilema, eu nu stiu daca sa mai respect legile incepand cu 1 Septembrie. Sau daca sa mai achit contributiile la stat, taxele, impozitele, ratele, facturile. M-ai cam descurajat, domnule Ponta. M-ai facut sa cred ca legea se poate pune in cui intr-o luni si da jos inapoi intr-o joi, peste vreo 45 de zile. Ca se poate maslui orice si ca pentru unii esti muma si pentru altii ciuma. Sa stii ca eu n-am 45 de zile sa imi raspunzi. Ştii de ce? Pentru ca eu merg zilnic la munca pentru a plati taxele, pensiile, dar mai ales pomenile electorale pe care le dai cu atata generozitate catre diverse categorii: bugetari, asistati sociali, BOR si cine te mai ajuta pe dumneata in cer sau pe pamant, sa ajungi presedinte.

Apropo de bani si nevoi reale…poate gasesti in vreun buzunar cativa gologani sa platesti si insotitorii persoanelor cu handicap. Nu e mare lucru, sunt in total doar vreo 250.000 euro pe an. Sa stii ca ei au cu adevarat nevoie de solidaritate si sprijin. Ştiu. Ei nu voteaza si nu va intereseaza. Dar insotitorii lor da.

Apoi te rog sa ne lamuresti cum e cu cele aproape 10 milioane de euro datorii ale PSD la stat. Se vor amnistia muteste cu ocazia anului electoral?

Ma mai roade tare sa va intreb despre OUG-ul educatiei. Nu stiu cat v-a placut dumneavostra si domnului Pricopie la scoala, dar vreau sa va zic ca nu trebuia sa va razbunati asa strasnic pe ea odata ce ati ajuns baieti mari si cu influenta. Dupa treaba cu doctoratul bag seama ca nu prea v-ati spetit. Va rog sa va gandititi insa ca deschideti usa spre o tara intunecata unde se va instala semianalfabetismul, iar meritocratia nu va mai insemna nimic pentru nimeni. Ştiu ca nu stiti ce este aia. Eu stiu, pentru ca am invatat despre ea cand nu ploua cu OUG-uri. Nu ne transformati copiii in idioti utili. Va rog sa va ganditi ca ati creat un mecanism care va distruge motivatia si va intoarce cu susul in jos scara de valori a mii de tineri ce vor intra in sistem. Creati niste monstri, domnule Ponta. Ei nu vor sti cine si cand a facut-o. Noi da! OUG 49/2014 – guvernul Ponta. Sa va fie rusine!

Ţin sa va amintesc pe aceasta cale ca in Constitutia Romaniei / Art 115, scrie ca „Guvernul poate adopta ordonante de urgenta doar in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora”. O sa va rog sa reflectati indelung asupra urmatorilor termeni: „urgenta”, „nu poate fi amanata” si mai ales „obligatia de a motiva”. E ca si cum ambulanta dintr-un oras s-ar duce doar pe la pacientii cu migrene sau la cei care care se plictisesc in casa, in baza unui sms dat pe furis sau a unui mesaj primit pe privat pe Facebook. Pacientii fiind alesi doar dintre prietenii soferului, medicului si asistentei. Ambulanta merge la urgente reale domnule si este pusa in slujba intregii comunitati pe care trebuie sa o serveasca fara favoritisme sau agenda ascunsa. La fel trebuie sa fiti si dumneavoastra!

Şi nu, nu ma intereseaza cati primari sunt in tara si la ce partide. Daca o doctrina politica ar mai insemna ceva in tara asta si partidele ar fi pe bune si n-ar fi toate o gluma sinistra, fiecare politician s-ar tine de ce a promis la inceput si n-ar mai migra decat pasarile din Delta in astea 45 de zile.

Ca tot veni vorba de intrebari. Ma puteti lamuri de ce imi calculati toate accizele la un curs camataresc de 4,738 lei un Euro? Şi aici chiar ma arde sa imi raspundeti pentru ca fac niste greseli elementare: consum electricitate, gaze, beau cafea si merg cu masina.

Va rog sa ma scuzati ca va incomodez cu intrebarile, dar ma costati cam mult. Vreau sa iti mai spun si ca pe mine nu ma intereseaza ca esti dumneata in campanie electorala. Aia e strict problema dumitale si nu ar trebui sa amesteci lucrurile daca ai fi un bun profesionist. Dar nu esti. Esti un manager submediocru. Orice corporatie te-ar concedia inainte de a se incheia perioada de proba. Observ cu tristete ca in calitate de premier faci numai potlogarii si iei masuri in detrimentul oamenilor cinstiti care muncesc si isi vad de treaba. Ma intereseaza si ca devii pe zi ce trece tot mai nesimtitor si asta te face sa pari invincibil si pe noi ne face sa cadem in deznadejde si ganduri serioase de emigrare. Oamenii cinstiti, educati si harnici din tara asta te dispretuiesc profund cu toate ca au ajuns sa se teama de dumneata si de masurile abuzive pe care le aplica guvernul fara tagada sau remuscari. Se tem strasnic de noaptea mintii marca PSD care se asterne intens peste tara. Se tem si de apetitul salbatic al guvernantilor pentru abateri si nelegiuiri.

Dar sa te temi si dumneata, domnule Ponta! Sa te temi de bratul lung al legii, care in cele din urma te va ajunge si te va pune unde iti este locul.

In incheiere, vreau sa va anunt ca in cei 25 de ani care au trecut s-a furat cam tot ce se mostenise si prezentul e oricum compromis si amanetat. Va rog insistent sa nu ne mai furati viitorul. Ce ii voi spune eu copilului meu? El de ce o sa mai fie mandru ca e roman? El va mai gasi o tara oare? Şi cum va arata ea? As incheia cu formularea „cu stima”. Dar eu nu va stimez. Pot doar sa fac un efort si sa va urez mult bun simt, constiinta si justa masura in toate.

P.S. Aceasta scrisoare se adreseaza in egala masura si celorlalti politicieni din tara mea. Daca mai asculta cineva.

 

Comentarii

comentarii