- Publicitate -
Acasă Sport Handbal Harababură pe banii publici la handbal

Harababură pe banii publici la handbal

0
42

Am observat în ultima vreme un sprijin nemărginit al consilierilor locali şi judeţeni pentru handbal, în speţă pentru noua echipă AHC Dunărea Călăraşi, formaţie care ne reprezintă în Liga Naţională la handbal masculin. Şi nu e deloc un lucru rău, ba chiar este de lăudat această implicare! Mai mult decât atât, astăzi 27 august 2014, noul club a primit din partea autorităţilor locale 450 de mii de lei, ceea ce este un loucru bun. Nu acelaşi lucru l-aş putea spune despre problemele de organizare, despre cei care se ocupă de acest club, nou înfiinţat după promovarea în Liga Naţională.

Harababura aceasta a început cu plecarea lui Sabin Dacău. Fostul antrenor, cărui-a ar trebui să-i spunem măcar un "mulţumesc", asta pentru faptul că a avut un aport la promovare, a plecat de la Călăraşi înainte cu doar câteva zile de începerea campionatului. Tehnicianul a anunţat că renunţă la echipă din cauza unor probleme personale iar oficialii clubului s-au gândit să aducă un antrenor cu renume, Aihan Omor. Acest lucru încă nu este bătut în cuie. Vă daţi seama că Omor nu vine la Călăraşi doar pentru un sac de cartofi. Cred că o parte din banii care s-au dat în această săptămână de la Consiliul Local şi cel Judeţean vor ajunge pe contractul de colaborare al noului antrenor. Ion Dumitru, directorul grupării şi Ioan Bota, preşedintele clubului au mari probleme, cel puţin de comunicare. Cei doi oficiali plătiţi din banii publici îşi cam bat joc de comunitatea locală. 

Am scris, nu cu mult timp în urmă, că ne va fi foarte greu să susţinem o echipă în Liga Naţională. Transferurile au fost făcute de "mântuială", banii curg în conturile clubului, dar cu ceva probleme iar cei ce ar trebui să se îngrijească de gestionarea acestui club nu prea înţeleg cam cum trebuie făcut acest lucru. Mai nou, Ioan Bota a cerut să amâne meciul programat în campionat, sâmbătă 30 august, cu HCM Constanţa, pentru că nu are jucători. O parte dintre ei sunt plecaţi peste hotare şi au probleme cu vizele de lucru. Interesant este şi faptul că o parte din bani vor ajunge abia acum în buzunarele handbaliştilor care au promovat în Ligă. Această debandadă survine ca urmare a slabei organizări şi a unor oameni nepregătiţi pentru un asemenea proiect sportiv. Handbaliştii au reuşit o promovare istorică iar acum unii umbresc acest palmares. Cred că ar trebui să afle şi opinia publică pe ce salariu fac această harababură, Bota şi Dumitru. Ca să nu intrăm în detalii să vorbim şi despre alte probleme legate de finanţarea acestui club. Probleme foarte grave, am spune noi. Păcat! N-ai cu cine…

Comentarii

- Publicitate -

comentarii