Pompierii călărășeni luptă pentru calificarea la faza națională

0
43

         În perioada 30 iulie – 1 august 2014, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea organizează faza zonală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, la această etapă fiind invitate să participe loturile sportive ale judeţelor: Ialomiţa, Tulcea, Călăraşi şi Constanţa.

         Pompierii militari din Călăraşi au avut pregătirea, ambiţia şi tăria de caracter de a câştiga de șase ori până acum Cupa Cpt. Pavel Zăgănescu, un prestigios trofeu râvnit de toți acei militari care servesc patria sub semnul armei de foc, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unităţi militare cu rezultate deosebite şi pregătire profesională de invidiat.

            În anul 2000 pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2011 au fost tot acolo, iar în ultimii doi ani, în 2012 și 2013, au reușit să se ocupe poziția a doua, surclasând loturi puternice ale unor inspectorate cu tradiție în domeniu..  ..

          Anul trecut, în 2013, faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a fost susţinută în județul Bacău, iar lotul nostru sportiv a obţinut un onorant loc II, la doar câteva sutimi de secundă de lotul I.S.U. Bacău, care a câștigat întrecerea..

           Cele 4 probe de „foc”, care compun competiţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând foarte multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând, multă îndemânare.

            Faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se va desfășura în acest an la Sibiu, iar sportivii noștri, potrivit bunului obicei de până acum și pregătirii lor profesionale, au toate șansele să obțină timpii necesari calificării.

             La faza națională participă cele mai bune 12 loturi sportive din România, însă trebuie spus că nivelul competiției a crescut mult, de la an la an lupta pentru un loc pe podium fiind din ce în ce mai strânsă, departajarea între echipe fiind făcută chiar la nivelul sutimilor de secundă.             

Comentarii

comentarii