Călăraşi. Mozaicul „Salvează Planeta Albastră!” premiat la concursul „Ce poţi face din capace de PET?”

0
42

Concursul „Ce poţi face din capace de PET?” s-a desfăşurat pe platoul din faţa Centrului Cultural Judeţean Călăraşi şi s-a adresat elevilor din clasele V – XII din întreg judeţul, organizaţi în echipe formate din 10 membri. Fiecare echipă a colectat cel puţin 5.000 de capace de  PET cu care a realizat un mozaic pe asfalt cu teme legate de protecţia mediului. Potrivit organizatorilor, numărul total de echipe participante a fost de 34, iar numărul de capace colectate de peste 300.000, acestea fiind, după concurs, predate unui reciclator local.

În urma deliberărilor juriului, Premiul I a fost câştigat de o echipă de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Belciugatele, care a realizat un mozaic cu o suprafaţă de aproximativ 16 mp, cu mesajul „Salvează Planeta Albastră!”. Premiul II a fost câştigat de o echipă a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Călăraşi, iar premiul III i-a revenit unei echipe de la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Premiile au constat în: 10 biciclete (premiul I), 10 seturi de tenis de masă (premiul II) şi 10 mingi pentru diverse sporturi (premiul III). La acordarea premiilor membrii juriului au luat în considerare dimensiunea mozaicului, mesajul transmis prin desenul realizat din capacele de PET şi estetica lucrării finale.

Toţi participanţii au învăţat prin acest concurs care este importanţa reciclării deşeurilor, în special a plasticului, dar şi lucruri concrete cum ar fi faptul că ambalajele de tip PET trebuie presate înainte de a fi introduse în containere pentru a ocupa cât mai puţin loc, iar capacele se pun separat. „Cu atât mai mult de Ziua Copilului trebuie să conştientizăm faptul că reciclarea deşeurilor este o investiţie pentru viitor şi avem obligaţia să oferim copiilor un mediu curat şi o viaţă sănătoasă”, au declarat organizatorii concursului.  

Comentarii

comentarii