Voluntariatul olteniţean face “divizie” cu Asociaţia Foişorul de Foc Bucureşti

0
70

Marcel Paraschiv, președintele sucursalei olteniţene, a făcut câteva precizări referitoare la ce înseamnă să fii voluntar în această divizie, subliniind faptul că vizează activități de prim ajutor și situații de urgență.

Participanții au adresat întrebări și au oferit sugestii privind desfășurarea în viitor a activităților. În cadrul întâlnirii s-a stabilit un program, astfel încât în sedințele următoare să se desfășoare cursuri teoretice, dar mai ales practice, aferente obiectivului propus, iar voluntarii să fie pregătiți să facă față situațiilor inedite care apar. “Sucursala noastră beneficiază deocamdată de experiența a doi oameni calificați în domeniu. Este vorba de Marcel Paraschiv, pompier și paramedic SMURD, și Iulia Anca, asistent Ambulanță. Cu astfel de oameni ne vom desfășura activitățile foarte bine și la timp fără să așteptăm ajutorul din afară. Sperăm ca ceea ce se întâmplă în cadrul acestei divizii să motiveze cât mai mulți oameni care la un moment dat să dorească să ni se alăture.” declară prof. Liliana Niculiţă, unul din iniţiatorii asociaţiei de voluntariat.

Următoarea întâlnire a Diviziei va avea loc luni, 28 aprilie a.c., în aceeași locație, între orele 17,00 – 19,00. Sunt aşteptaţi cât mai mulţi olteniţeni, fie simpatizanţi ai acţiunilor de voluntariat, fie doritori de a contribui la dezvoltarea diviziei olteniţene.

Divizia Civică Voluntară este conectată cu toată capacitatea la finalizarea modulului I pe 2014 al Programului de educație civică pentru situații de urgență.

„Asociația Foișorul de Foc – Voluntariat și Parteneriat pentru Viață” acţionează sub deviza “DEVOTAMENT, ONOARE, DEMNITATE”. Voluntarii afiliaţi Asociaţiei trebuie să fie pregătiţi şi antrenaţi să intervină în situaţii de urgenţă, generate de dezastre naturale sau tehnologice.

Laura SUZEANU – EDIŢIA – Olteniţa

Comentarii

comentarii