Olteniţa stat în… stat! Unui proprietar nu i se recunosc drepturile câştigate în instanţă

0
71

Un coşmar numit florăreşte “dorinţă”

O problemă mai veche, nelămurită la timp, s-a transformat pe parcurs într-o ambiţie îndrăcită a uneia dintre părţi şi un coşmar pentru cealaltă parte. Bineînţeles că din décor nu au lipsit vorbele multicolore, lipsite de bun simţ şi educaţie, aruncate sau scuipate de fapt de violatoarea de teren în încercarea de a îngenunchia tot ce mişcă în jur, de la primar, poliţie, locuitor al oraşului, în general pe toţi cei care au asistat la această poveste public, la a-i păcăli şi induce în eroare doar pentru că totul trebuie să fie aşa cum vrea ea. După lungi procese intentate de această florăreasă, PFA Elena Dumitru, actualului proprietar Irina Jelea cu privire la terenul de 469 mp, aceasta din urmă câştigând pe drept şi într-un final procese lungi, istovitoare, stresante, nedrepte, într-o justiţie care de multe ori se lasă păcălită şi şantajată de cei care folosesc căi dezonorante, manipulatoare pentru a câştiga, şi pentru că unii se cred mai presus decât Dumnezeu dar de fapt prin fapte se găsesc de cealaltă parte demonică, o poveste se transformă într-un coşmar. După ce proprietara a intrat în posesia terenului ce aparţine familiei sale, după ce legal aceasta a executat silit pe cea care i-a ocupat terenul ani de zile abuziv şi care a ţinut-o langa cu ideea că este domeniu public, a căutat prin orice mijloace să convingă pe oricine i-ar fi căzut în plasă că este domeniu public şi ca atare ea este stăpână peste acest domeniu public, deşi şi aici sunt nişte etape de urmat pentru a ocupa un loc public, nerespectate bineînţeles căci la Olteniţa nu se ţine cont de legi, bune maniere, principii sau onoare şi cinste, aceeaşi Elena Dumitru cu stilul binecunoscut şi de care majorităţii din municipiu îi este teamă, a intrat abuziv pe acest teren într-o noapte, în lipsa proprietarei, fără să ceară acordul nimănui, Olteniţa după cum spuneam este acum sat fără câini, deşi mişună un anume gen de câini pe străzi, florăreasa ocupând în acelaşi loc un spaţiu cu vechea florărie dar montată într-o construcţie din termopane, unde şi de unde vinde în continuare flori nestingherită. Nimeni nu o întreabă nimic, ba dimpotrivă, prin faptul că se foloseşte de un tupeu inimaginabil, prin curajul dat de autorităţile cooperante în a face acest abuz, florăreasa este stăpână, de data aceasta pe un teren câştigat în instanţă, cu hotărâre definitivă şi irevocabilă. Se spune că atunci când învăţăm ceva nou, pe creier ni se formează o nouă circumvoluţiune, adică ni se încreţeşte creierul cu un nou rid…Unora însă creierul le rămâne neted sau un vid şi pentru care ar trebui să avem condescendenţă pentru că atâta pot. Unii însă mai se şi prefac proşti sau nebuni ca să câştige ce doresc. Cred că trebuie să existe totuşi undeva un adevăr că nu degeaba spui unuia care spune ceva inteligent „se vede că ai mintea creaţă” şi unuia care este pe arătura că are creierul „neted de poate patina o muscă pe el”.

Proprietarul terenului Irina Jelea supusă presiunilor, jignirilor şi hărţuirilor venite din partea Elenei Dumitru

Proprietara terenului, ajunsă la exasperare, a fost şi este supusă unor intimidări, presiuni, jigniri, hărţuiri nenumărate de câte ori ajunge în Olteniţa şi prin tribunal, doar pentru că îndărătnicia unora este fără margini, încăpăţânarea şi nebunia evidente, răutatea şi răzbunarea nefondată adânc “scrupuloase”. Aceasta a formulat o plângere penală către primul-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa împotriva Elenei Dumitru, prin care arată săvârşirea unor infracţiuni de către florăreasa veşnic nemulţumită, încălcări ale legii prevăzute şi pedepsite de Codul Penal. Este vorba de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, art. 287 noul Cod Penal, lit. g şi lit. a; tulburarea de posesie art. 256 noul Cod Penal; hărţuire art. 208, noul Cod Penal.

Irina Jelea: “Este revoltător şi strigător la cer…”

În plângerea mai sus amintită, Irina Jelea arată cum a constatat violarea propriului teren de către Elena Dumitru care îşi desfăşoară nestingherită activitatea de comercializare a florilor, deşi primăria olteniţeană nu i-a emis autorizaţie de amplasare chioşc metalic şi nici autorizaţie pentru desfăşurarea exerciţiului comercial de vânzare a florilor în acest spaţiu. Contactată de redactorii Ediţia, Irina Jelea, declară “Este revoltător şi strigător la cer. Nu m-am adresat nimănui, nici unui avocat pentru că nu am bani să dau pe avocaţi cum are doamna Dumitru Elena. Ea-şi permite să angajeze avocaţi cu atâtea procese. Dar tot ce fac fac doar ca să-mi apăr un drept al meu şi nu este posibil ca nimeni, dar nimeni, nici o autoritate să nu ia act de ceea ce se întâmplă, ba mai mult să-i facă pe plac celei care mi-a ocupat abuziv o parte din teren. Execuţi pe cineva, ţi se recunoaşte acest drept, ea vine şi se postează în acelaşi loc. Nu e împrejmuit locul, a fost răspunsul poliţiei olteniţene. Aşadar şi poliţia cunoaşte şi nu ia nici o măsură, deşi ea nu are dreptul să stea că nu are autorizaţie. Şi ce să înţeleg atunci? Că totul este o lucrătură? La cine să mă mai adresez dacă nimeni nu face nimic? Eu în oraşul meu natal, unde am plătit impozitele mereu, sunt la zi cu toate, mă lovesc de astfel de sălbăticie? În ziua în care am venit să plătesc impozitul ea striga pe stradă că din cauza mea a pierdut tot ce-a agonisit într-o viaţă. M-am făcut că nu aud şi ţipa după mine „Ce râzi ca o proastă?” iar eu nu râdeam. Cum este posibil aşa ceva, aşa jignire, să fii hărţuită şi să nu poţi să vii în propria clădire? Unde, în ce oraş, ţară sau capăt de lume s-a văzut aşa ceva? Eu nu pot să-mi îngrijesc terenul unde s-a făcut curat, am plantat nişte tuia şi pentru că stă acolo s-a uscat tuia. Asta este tulburare de posesie şi pentru faptul că nu a respectat o hotărâre judecătorească, ea poate să facă închisoare”, susţine proprietara terenului cu pricina.  

Poliţia răspunde laconic…

De altfel, Irina Jelea merge mai departe cu argumentarea situaţiei în care se găseşte astăzi şi spune că respectivul caz a fost instrumentat în cele mai mici amănunte şi poliţia ştie foarte bine acest lucru. “Ea a făcut plângere împotriva executorului. Am dat declaraţii peste declaraţii, am venit cu cei care au făcut executarea, iar pentru acea plângere am dat declaraţii, iar ei că tulbură posesia şi hărţuieşte, nu respectă hotărâri judecătoreşti, nu i se face nimic. Poliţia a răspuns laconic, la momentul de faţă am obţinut certificat de urbanism. Tribunalul Călăraşi a obligat Primăria Olteniţa pentru a recunoaşte acest certificat şi s-a făcut recurs care se va judeca acum la Curtea de Apel. Consider că acest recurs prin motivele invocate este abuziv şi nefondat. Spaţiul va rămîne verde şi îl voi împrejmui cu gard verde. Adică nu voi face modificări, dacă asta crede careva”, declară Irina Jelea. Intrigată şi cu sănătatea şubrezită de la presiunile, jignirile şi hărţuirea de care nu mai scapă doar pentru că există o comuniune între anumite instituţii şi persoane care se apără reciproc în a nu respecta legea, proprietara terenului spune că există posibilitatea ca şi ea să procedeze la fel ca Elena Dumitru să vadă atunci ce reacţii vor apărea din partea administraţiei locale. „Intenţionez să pun o rulotă acolo, unde să vând sucuri, cafea, sandwich-uri, dar voi merge în spate şi nu voi cere autorizaţie, casă de marcat, să vedem atunci dacă şi eu voi fi lăsată în pace cum este Dumitru Elena. Ar fi trebuit ca primarul să sesizeze poliţia că funcţionează ilegal. Ce se întâmplă cu aceste procese nejustificate, când o persoană este iresponsabilă, sau care poate face pe omul bolnav ca să facă jocurile altora? Se vrea ca eu să renunţ la teren?” se întreabă, în mod retoric, Irina Jelea. Aceasta doreşte astfel să ştie şi care va fi opinia cetăţenilor în cazul în care îşi va pune rulotă în zona vecină cu spaţiul ocupat de Elena Dumitru. Că doar dacă este circ, să fie circ până la capăt şi pe bună dreptate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa trimite plângerea spre cercetare poliţiei olteniţene

În data de 13 martie 2014 Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa i-a dat răspuns plângerii Irinei Jelea. Ce se arată în răspuns? Că plângerea a fost dată spre cercetare Poliţiei Olteniţa. Dar, deocamdată, nu s-a întâmplat nimic. Elena Dumitru stă nestingherită de nimeni în acel spaţiu, în afară de tulburare de posesie, creează tulburare de atmosferă aducând injurii mai multor persoane nevinovate dar şi ziariştilor care au „îndrăznit” în opinia celor care deja fac legea sau mai degrabă „ne-legea” în oraş, să spună adevărul şi să demaşte adevărata faţă a situaţiei, continuie să hărţuiască proprietarul terenului atunci când se află în preajmă, opreşte olteniţenii pe stradă minţind fără scrupule şi conştiinţă şi invocând fel şi fel de scenarii ireale, doar pentru a ieşi deasupra precum uleiul din apă, şi dacă tot e clisoasă situţia, mai apare şi pe la câte o şedinţă de Consiliu Local să tulbure şi acolo atmosfera cu aceeaşi atitudine, de care este mândră şi cu care este convinsă că reuşeşte mereu. Primarul Petre Ţone încearcă să se sustragă acestei situaţii, şi precum Pilat din Pont se spală pe mâini declarând că nu este terenul lui, o formă de a fi de partea Elenei Dumitru. Ba mai mult, la una din şedinţele de Consiliu anterioare a spus că va face tot posibilul să câştige terenul proprietate de 469 mp, adică tot o formă de a încerca violarea unei proprietăţi private.

Complicitate penală din partea autorităţilor locale?

În plângerea penală a Irinei Jelea este menţionat şi faptul că „există o complicitate penală a autorităţilor publice locale (Primăria Municipiului Olteniţa, Poliţia Municipiului Olteniţa, Organul Fiscal)”, dar şi alte instituţii publice, Irina Jelea arătând că florăria nu are autorizaţie legală de amplasament chioşc metalic, şi chiar dacă are autorizaţie de amplasament chioşc metalic pe domeniul public nu este dată în conformitate cu dispoziţiile legale-hotărârea Consiliului Local de atribuire directă şi nu prin licitaţie a unei porţiuni de teren din domeniul public, hotărâre aprobată în ceea ce priveşte legalitatea de Prefectura Călăraşi. De asemenea, Irina Jelea arată că Elena Dumitru nu are autorizaţie şi aviz de funcţionare legală-comercializare flori şi aranjamente florale în acest spaţiu, nu are declarat punctul de lucru şi nici înregistrat la organul fiscal, nu are aparat de marcat electronic fiscal pentru evidenţierea încasărilor şi nu deţine documente legale pentru mărfurile şi produsele comercializate, în acest caz desfăşurând activitate comercială frauduloasă. Complicitatea instituţiilor publice locale din Olteniţa a creat un vid

Deşi terenul este proprietatea Irinei Jelea, florăria funcţionează mai departe 

Reamintim cititorilor noştri că în 20 iunie 2013, Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Chiţescu şi Marchidanu au încheiat un proces verbal prin care Elena Dumitru a fost executată silit şi obligată să lase în proprietate Irinei Jelea terenul de 20 mp, ce face parte din suprafaţa de 469 mp. De asemenea, pe cheltuiala proprietarei, a fost ridicată baraca metalică în care funcţiona „Florăria Dumitru Elena”. La 7 luni de la executare, florăreasa care îşi propune zilnic să lase o adâncă amprentă în mintea, imaginea şi conştiinţa oamenilor din oraş cu ce zice şi face, ocupă din nou o parte din teren abuziv, unde amplasează un chioşc metalic, încălcând flagrant legea. De asemenea, „vedeta” urlătoare a oraşului îi creează o stare de teamă şi disconfort proprietarei, prin frecvenţă, conţinut şi comportament, printre injuriile adresate aducând Irinei Jelea şi ameninţări cu moartea., iar din 19 februarie sună obsesiv proprietara, hărţuindu-i acesteia viaţa şi liniştea. În timpul executării silite de anul trecut, Elena Dumitru s-a împotrivit prin violenţă, executorul judecătoresc a fost agresat fizic iar una din jurnaliste jignită barbar şi mizerabil. Irina Jelea mai spune că face demersuri în prezent pentru obţinerea autorizaţiei de împrejmuire a terenului de 469 mp dar întâmpină dificultăţi din partea primarului Olteniţei, Petre Ţone. La plângerea penală, proprietara a anexat copia după hotărârea judecătorească a Tribunalului Călăraşi, secţia contencios administrativ, prin care primarul este obligat să-i elibereze certificat de urbanism, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Aşadar un cumul de aşa zise puteri locale, complicitatea mai multor instituţii publice din Olteniţa la acest scandal zonal, au creat nu doar un vid instituţional, ci multa nedreptate hrănită în permanenţă, au dat şi dau în continuare curaj unei persoane cu probleme de comportament în societate şi chiar o susţin, o persoană ce stăpâneşte nestingherită ceva ce nu îi aparţine, au creat de asemenea neîncredere în jur, suspiciuni, minciună, o lege a junglei locală, violenţă şi atacuri nedrepte atât fizice cât şi morale şi de imagine asupra proprietarei de drept de către florăreasă, cea care de mai bine de 4 ani tulbură liniştea zonei doar pentru că obsesia este una ce nu trebuie îndepărtată de nimeni: ocuparea unui spaţiu privat, transformat în imaginaţia şi vocabularul pitoresc din gura unei florărese în spaţiu public.

Laura SUZEANU – EDIŢIA – Olteniţa

Comentarii

comentarii