Peste 30 de fapte penale constatate de poliţiştii călărăşeni într-o săptămână

0
42

Biroul de presă al IPJ Călăraşi înformează că în perioada 01 – 19 aprilie a.c., la nivel naţional, poliţiştii efectuează acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic. De la demararea acţiunilor, pe raza judeţului Călăraşi, au fost verificaţi 136 de agenţi economici şi 757 de mijloace de transport, fiind constatate 39 de fapte de natură penală.

Poliţiştii au aplicat 855 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 74 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 44 ca urmare a nerespectării normelor prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 720 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 17 vizează nerespectarea altor norme legale.

 Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 346.655 lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri de 17.128 lei.

Exemple:

– În baza datelor obţinute, poliţiştii de investigare a fraudelor, cu sprijinul celor rutieri şi de investigaţii criminale din Călăraşi, au prins, la data de 04 aprilie a.c., pe raza municipiului Călăraşi, pe un brăilean de 33 ani, care transporta cu un autoturism 210 pachete de ţigarete, existând suspiciunea că provin din contrabandă. Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

– În urma verificărilor efectuate la un agent economic din Călăraşi, poliţiştii de investigarea fraudelor au identificat pe două unităţi centrale mai multe programe de calculator, pentru care nu au putut fi prezentate licenţele legale deţinute. Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

– La data de 06 aprilie a.c., ora 01.10, pe D.N. 3, pe raza comunei Lehliu, poliţiştii au depistat un autoturism condus de un bărbat de 33 ani, din comuna Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, care nu posedă permis de conducere. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei rutiere.

– La data 06 aprilie a.c., ora 23.30, pe raza comunei Spanţov, poliţiştii au identificat o motocicletă neînmatriculată, condusă de un tânăr de 23 ani, din comuna Chiselet, judeţul Călăraşi. Verificările efectuate au relevat şi că bărbatul nu posedă permis de conducere, în schimb prezenta o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost înregistrat dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

 

Comentarii

comentarii