PREASFINŢIILE voastre, aţi ascuns gunoiul sub preş? Clădirea Episcopiei a fost închisă cu uşi şi ferestre provizorii!

0
68

Clădirea „Dragonul Roşu” făcut cadou Episcopiei

Din păcate, clădirea ce a fost făcută „cadou” Episcopiei pentru 49 de ani, prin Hotărârea de Consiliu Local Călăraşi nr. 149, adoptată în 29.10.2009, pe vremea primarului Nicolae Dragu, a devenit în ultimii ani loc de „pelerinaj” pentru partide sexuale şi drogaţi. Cu toate că de reamenajarea şi reabilitarea clădirii ar fi trebuit să se ocupe Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor încă din 2009, se pare că nu a interesat pe nimeni că respectivul spaţiu aflat în degradare, fără uşi şi ferestre, a devenit WC public, un loc tocmai bun de întâlniri amoroase între gay, dar şi pentru cei ce se droghează. Întâmplarea face ca numai după ce redactorii noştri au făcut publice imagini cu felul în care se află în acest moment respectivul spaţiu, mai marii bisericii s-au sesizat şi ei, dar nu neapărat pentru a se apuca de treabă (nu au cum din lipsă de fonduri), ci pentru a ne dojeni pe noi. Deşi înainte de publicarea articolului de pe site-ul www.ediţia.ro cu titlul „Clădirea Episcopiei, loc de „pelerinaj” pentru partide sexuale şi drogaţi”, am tot încercat să luăm un punct de vedere al Episcopiei, din păcate, nu am reuşit pe motiv că într-o zi de luni, purtătorul de cuvânt era învoit.

DEZMINŢIRE şi… nu prea!

Şi totuşi, după apariţia materialului de presă, primim la redacţie o „DEZMINŢIRE” cu antetul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor – Protoieratul Călăraşi prin care suntem luaţi la rost, dar nu pentru că cele relatate nu ar fi reale, ci pentru că prin exprimarea noastră tendenţioasă şi persiflantă am aduce discreditare Bisericii. Aşadar, nu reprezentanţii Episcopiei aduc discreditare Bisericii prin faptul că în lipsa unor preocupări reale în ceea ce priveşte amenajarea unui vicariat în spaţiul degradat al unui imobil pe care l-a primit degeaba, ci noi pentru că am relatat în mod tendenţios faptele şi le-am adus în atenţia opiniei publice. Şi nu e doar atât, în DEZMINŢIREA primită tot noi suntem certaţi că nu am consultat dicţionarul şi am scris „prea sfințiile” şi nu „preasfinţiile” de parcă ceea ce semnalam în articolul cu pricina nu reprezenta niciun fel de interes, ci doar cum a fost scris un cuvânt! Interesantă atitudinea feţelor bisericeşti care, în loc să se preocupe în mod serios de această clădire o lasă pradă homosexualilor şi drogaţilor din oraş, iar presa este de vină că a scos la iveală acest lucru! De altfel, în acelaşi document singura referire la subiectul propriu-zis relatat de noi a fost cuprinsă în doar şapte rânduri şi spre uimirea noastră (!?) nu reprezintă deloc o „DEZMINŢIRE”: „Menționăm că această clădire este în administrarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, existând un proiect de reabilitare al cărui debut se amână din lipsă de fonduri încă din anul 2009. În toamna anului trecut au fost montate ferestre provizorii, iar din cauza anotimpului rece acestea au fost sustrase de către oamenii străzii, urmând a se monta în această primăvară gratii metalice la ferestre pentru securizarea interiorului construcției.”

Şi mizeria?

Prin urmare, după 5 ani de zile şi doar după ce presa le-a atras atenţia, reprezentanţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşi au luat primele măsuri: au amplasat o poartă la intrarea dinspre str. 1 Mai, au împrejmuit curtea în care se află imobilul şi au montat uşi şi ferestre din folie de plastic şi gratii de fier. Dacă e să fim tendenţioşi până la capăt, putem spune că, practic, nu s-a făcut nimic! Adică, după părerea noastră, gunoiul a fost ascuns sub preş, pentru că nu am remarcat ca vreo firmă de salubrizare să lucreze în zonă sau mai bine zis, fecalele, într-un cuvânt toată mizeria a fost ascunsă de ochii curioşilor cu nişte uşi şi ferestre montate tot provizoriu ca şi data trecută. Suntem curioşi să vedem ce iz va răzbate din interior în momentul în care la Călăraşi vor fi temperaturi de 40 de grade. Nici nu vrem să ne imaginăm sau mai bine îi sfătuim pe călărăşeni să evite plimbările prin zonă. În rest… NIMIC! Din lipsă de fonduri, doar presa e tendenţioasă…

 

Comentarii

comentarii