Schimbări peste noapte. Ion Stan numit în funcţia de subprefect

0
61

Numirea lui Ion Stan i-a luat prin surprindere din câte se pare, nu numai pe directorii instituţiilor călărăşene, ci şi pe prefectul George Iacob. Despre cum s-a pus la cale această numire nu prea se ştiu multe detalii însă, ceea ce este cert este că nu numai prefectul a foat surprins de faptul că Ion Stan îl va înlocui pe Cornel Coman, ci şi liderul PNL Răducu Filipescu, coleg de partid cu nou-numitul subprefect. Filipescu şi-a arătat „surprinderea” chiar astăzi, imediat după investirea lui Ion Stan! Cu un mare semn al exclamării pe chip, preşedintele Consiliului judeţean, Răducu Filipescu a spus: „Acum câţiva ani, m-am întrebat de ce a fost schimbat din funcţia de prefect Niculae Enciu cu Emil Muşat? Nici azi nu am răspunsul la această întrebare.  Acum, de asemenea, Cornel Coman a fost schimbat cu Nelu Stan. Poate că timpul îmi va da  satisfacţia să aflu despre această schimbare. Nu că mi-ar părea rău, pentru că şi Cornel şi Nelu sunt buni profesionişti, şi sper că PNL-ul, prin  această numire, a făcut o alegere bună”. Interesant punctul de vedere al unui politician „hârşâit” de atâţia ani în fruntea PNL Călăraşi, nu? De altfel, Filipescu, la cât a fost el de „surprins” de numirea lui Ion Stan, la rândul lui, prin declaraţia făcută, i-a lăsat practic cu gura căscată pe toţi cei care au participat la acest evenimentul ce a avut loc  în sala de şedinţe a Prefecturii Călăraşi. Unii dintre aceştia, chiar dacă nu au avut curajul să o spună cu voce tare, cu siguranţă şi-au spus în gând: „Ăsta ne crede proşti? Chiar să-l fi luat prin surprindere?”.

Parcurs politic… spectaculos!

Chiar aşa să fie? Liderul PNL ar trebui mai degrabă să fie surprins de modul în care a avansat Ion Stan în politică, mai ales în ultima vreme. Cârcotaşii au şi lansat o ipoteză prin anumite cercuri spunând că acesta avansează pe plan politic mai ceva ca poliţiştii în grad. Cam au dreptate, dacă e să ne amintim de parcursul în politică al lui Ion Stan. După ce şi-a făcut veacul un timp pe la PDL, nici nu mai e cazul să ne legăm de activitatea sa în această formaţiune politică, Neluţu Stan a fugit puţin la PP-DD! „Îmbrăţişat” de partidul lui Dan Diaconescu de la Călăraşi, acesta a candidat în 2012 pe listele PP-DD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Călăraşi, deci, cu gândul să-l „bată” pe actualul lui şef de partid, Răducu Filipescu. Dar cum politica e curvă, participarea lui Neluţu Stan în campania electorală pentru preşedinţia Consiliului judeţean a condus către unele suspiciuni, la vremea respectivă vorbindu-se de faptul că voturile acestuia ar fi trebuit să ajungă ori la Stelian Fuia, candidatul PDL, ori la Răducu Filipescu. Cum Fuia nu a avut nicio şansă, Filipescu s-a dovedit din nou mai inspirat şi, ca atare, Ion Stan a părăsit PP-DD-ul şi s-a mutat cu bagajele la PNL. Şi bine a făcut, pentru că a avut numai de câştigat! Şi nu ne referim aici doar la saltul spectaculos către numirea sa în funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi, dar şi la beneficiile economice pe care le are ca urmare a poziţiei sale. Şi chiar dacă trebuie să specificăm faptul că de afacerile sale la firma de pază se ocupă soţia, ne e greu să credem că domnia sa nu mai are nicio implicare. De altfel, nu e greu pentru nimeni să observe că societatea de pază pe care a condus-o până de curând şi-a adjudecat cam tot ceea ce trebuia potrivit obiectului său de activitate. Ba, mai mult, prin mijloace doar de cei care „potrivesc” licitaţiile, firma Stan Group Security şi-a mărit serios în ultima perioadă numărul de instituţii pe care le are în pază, „suflându-le” altora locurile de muncă.

Ce i s-a reproşat lui Cornel Coman?

Astăzi, aceste lucruri nu mai contează, important este că Ion Stan este subprefect şi că şeful său de partid, Răducu Filipescu este foarte surprins de acest lucru. Cu alte cuvinte, cum să fie nedumerit chiar cel care a avut grijă să-l propulseze pe Stan în această funcţie? Să înţelegem că dacă Filipescu este surprins propunerea pentru această numire să fi venit de la alt partid? Greu de crezut şi nu păcăliţi pe nimeni, domnule preşedinte, mai ales că ştim cu toţii că se apropie campania de la europarlamentare şi vorba aceea e bine să ai „omul potrivit la locul potrivit!”. Şi Ion Stan este omul potrivit! Îl recomandă „seriozitatea” cu care s-a plimbat pe la partide! Şi, ar mai fi o întrebare pentru cei care fac şi defac prin politica noastră: Ce motivaţii serioase să fi stat la baza schimbării din funcţie a lui Cornel Coman? Nu de alta, dar noi nu am auzit ca cineva să-i reproşeze ceva! Poate doar că e un om integru, vertical şi neînregimentat politic? Cu tot respectul, mult succes, domnule Coman în tot ceea ce veţi face de azi înainte, iar noului subprefect Stan îi urăm să „fure” măcar verticalitatea celui pe care l-a înlocuit. Greu…

 

 

Comentarii

comentarii