- Publicitate -
Acasă Local Primarul Pandea vrea after school la Ştefan cel Mare

Primarul Pandea vrea after school la Ştefan cel Mare

0
53

Un proiect de aproximativ un milion de euro este depus la ADR Sud Muntenia de primăria comunei Ştefan cel Mare. Banii primiţi de la Uniunea Europeană vor fi investiţi în extinderea şi reabilitarea şcolii din comuna Ştefan cel Mare, unde învaţă aproximativ 400 de elevi. Primarul Nicolae Pandea îşi doreşte de mult să implementeze acest proiect. Este un proiect mare pe care îl aşteptăm din 2009, atunci am depus aplicaţia la ADR Sud Muntenia, pe Programul Operaţional Regional şi noi lucrăm acum la ultimele retuşuri, a declarant acesta într-un interviu realizat de Televiziunea Antena 1 Călăraşi.

After school, cu sprijinul administraţiei locale

Aproximativ 100 de copii din comună au părinţii plecaţi la muncă peste hotare, sau în alte localităţi, iar cu ajutorul proiectului pe care primăria doreşte să-l implementeze cât mai curând, ei vor putea să îşi facă temele sub supravegherea unui dascăl. Noi avem foarte mulţi părinţi care pleacă frecvent la muncă în străinătate, copiii acestora rămân, de regulă, cu bunicii sau cu rude apropiate. Anul trecut au fost peste 100 de copii ai căror părinţi erau plecaţi în străinătate, respectiv 25% din totalul elevilor din comună, a precizat edilul. Primarul Nicolae Pandea a vorbit deja într-o întrunire pe care a avut-o cu Comitetul de Părinţi pe şcoală, aceştia fiind de acord cu implementarea programului, ba mai mult, să participe şi ei, alături de administraţia locală, pentru a putea oferi celor mici şi o masă caldă. Am participat la o şedinţă a Comitetului de Părinţi pe şcoală şi le-am lansat deja ideea, le-am spus despre proiect, şi unii dintre ei au zis: <Domnule primar, putem să contribuim şi noi pentru această masă, că oricum vine copilul şi mănâncă acasă>. Contribuţia să fie şi de la ei, să mai fie şi de la administraţia locală, vedem, de la buget.. de unde, de neunde.. Sigur dacă părinţii şi cadrele didactice vor dori să facă acest program, sigur vom găsi posibilitatea implementării lui”, a declarat primarul Nicolae Pandea în cadrul aceluiaşi interviu dat la Antena 1 Călăraşi.

Şcoala modernă

Suma de un milion de euro va fi investită pentru extinderea şi modernizarea şcolii. „O să facem extindere şi modernizare la şcoală şi visul meu vechi este ca toţi elevii să vină la şcoală dimineaţa şi să plece după-amiază. Toţi, de la clasa pregătitoare până la clasa a opta. Prin intermediul acestui proiect vom reuşi să realizăm acest lucru, zâmbeşte Pandea.

Comentarii

- Publicitate -

comentarii