Ce vilă de bugetar are poliţistul Tănase!

0
78

Dacă nu ai şti că te afli pe o uliţă a satului Ceacu, comuna Cuza Vodă, admirând vila ce se întrevede foarte bine de dincolo de gardul de câteva sute de mii de lei, ai putea crede că Stelică Tănase, comisarul-șef de la investigarea fraudelor locuieşte într-un cartier residenţial din Pipera – Bucureşti. Lucrătorul, angajat al IPJ Călăraşi, arestat în acest moment pentru 28 de zile, are o vilă somptuoasă în localitatea Ceacu, imobilul făcând clar notă discordantă faţă de căsuţele din vecinătatea ei.

De aici  provine poate şi o oarecare ividie a vecinilor care încă îşi pun întrebarea cum un poliţist a avut bani pentru o casă aşa de mare! Din păcate, cel puţin pentru următoarea perioadă, Tănase nu se mai poate bucura de confortul pe care-l are la vila din Ceacu şi unde mergea, potrivit unora dintre vecini, doar pe la sfârşit de săptămână sau cu prilejul unor petreceri cu prietenii.

Teren cât un cartier residenţial în Ialomiţa

Potrivit declaraţiei sale de avere, construcția vilei „ofițerului șpăgar„ se întinde pe 1143 mp, bunul fiind dobândit în anul 2005. Acesta împarte vila cu soția sa, care lucrează în Primăria Călărași, conform aceleaşi surse. Imobilul format din parter, etaj, mansardă şi un garaj, este supravegheată video şi atrage atenţia oricărui trecător ce ajunge pe străduța din satul Ceacu. Pe lângă această vilă, angajatul IPJ Călăraşi mai deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren intravilan, cât un complex rezidenţial de 51399 m2 (aproximativ 6 ha.) în comuna Borduşani, judeţul Ialomiţa. Ofițerul mai deține 6000 mp în municipiul Călărași, 1143 mp, dar şi 130 mp teren forestier în satul Ceacu, comuna Cuza-Vodă.  Ofițerul reținut de DNA mai are în proprietate și două mașini, un Mercedes și un Renault Clio.

Am putea să presupunem că i-a mers destul de bine angajatului IPJ de vreme ce a adunat ceva avere constituită din câteva terenuri, un apartament în Călăraşi şi ditamai vila la Ceacu. De unde a avut banii necesari pentru cumpărarea terenurilor nu ştim, însă am putea să speculăm faptul că împrumutul bancar pe care-l are stipulat în declaraţia de avere, în valoare de peste 3 miliarde de lei l-ar fi putut folosi pentru ridicarea vilei. Numai că, aşa cum reiese din acelaşi document, casa a fost ridicată în 2005, iar împrumutul a fost contractat în 2006 şi pe care trebuie să-I dea înapoi în 20 de ani! Să-şi fi ridicat Tănase vila de la Ceacu din salariul lui şi al soţiei de bugetar? Posibil şi acest lucru însă, cu siguranţă dacă ar fi pus mâna pe cei 140.000 de euro de la omul de afaceri Ștefan Poienaru, la asemenea bănet picat parcă din cer, ofiţerul s-o fi gândit că ar fi putut să-şi achite mult mai devreme împrumutul bancar.   

Comentarii

comentarii