„Călărași sub Drujbalin, “Sat fără câini”…„

0
66

„Orice cetatean din Calarasi, exasperat de asaltul cainlor comunitari, poate lua legatura, teoretic, cu SERVICIUL PUBLIC PENTRU GESTIONAREA CAINILOR FARA STAPAN. Am incercat sa contactam acest serviciu saptamana trecuta. Pentru cei care nu stiu, angajatii acestui SPPGCFS – Calarasi se ocupa inclusiv cu partea de ecarisaj, sau in termeni populari”hingherit”(adunatul cainilor fara stapan de pe strazile municipiului). La numarul de telefon fix nu raspundea nimeni. Acelasi rezultat si la incercarea de a contacta Directorul sau Seful de Adapost( nu am considerat necesar sa deranjam medicul veterinar). Considerand ca, poate, sunt ocupati cu “gestionarea” cainilor, fapt ce le obstructiona posibilitatea de a raspunde la telefon, m-am deplasat la sediul din Str. Varianta Nord nr. 36 E.

Parca pentru a confirma faptul ca ma apropii de un Adapost Canin, unde se “gestioneaza” cainii fara stapan, de la intrare pe aleea ce duce spre porta am fost intampinat de patrupede. Agresive, nici claxonul sau apropierea autovehicolului nu i-a impresionat. La prima vedere, 9 animale cu ochii injectati ma certau, parca, pentru ca indrazneam sa ma apropii…

In timp ce-i fotografiam observam cum dinspre poarta adapostului se apropiau si alte patrupede… Am inaintat, contrariat, spre poarta Serviciului Public… Poarta larg deschisa, cabina portarului/paznicului cu usa larg deschisa…Pe stalpul din dreapta portii un afisa ne anunta ca accesul este interzis…

Constat, fara mirare, ca mijloacele de transport aflate in dotarea Serviciului Public stau linistite la umbra, semn ca nimeni nu se ocupa de ecarisaj, probabil se ocupau cu gestionarea, mi-am spus eu. Ma apropii de butonul suneriei, in timp ce privesc programul afisat. Cu emotii totusi, se apropia haita de caini, rasuflu usurat in clipa in care constat ca eram in timpul programului de lucru si apas pe buton. Nu cred ca mira pe cineva faptul ca nu s-a inregistrat nici cea mai mica reactie in curtea Serviciului Public. Am insistat pret de 3 minute, aceea reactia din partea angajatilor, singurul efect fiind iritarea unor comunitari ce intrau si ieseau liber pe poarta. Unul dintre patrupezi s-a asezat ostentativ in poarta si-mi arata dentitia perfecta, semn ca doamna doctor chiar se ocupa de sanatatea lor, pun balele ce-i atarnau ostentativ si ochii injectati pe seama caldurii.

Sa nu lungesc poveste, am incercat sa imi fac cunoscuta prezenta prin claxonul din dotarea autovehicolului, singurul efect a fost enervarea haitei din jur, curios ca din curtea “Adapostului” nu se auzea nici un latrat, custile pareau goale.

In conditiile in care, in Municipiul Calarasi se plimba nestingheriti peste 5.000 (cinci mii) patrupede fara stapan(carcotasii spun ca-s aproape 8.000), stau si ma intreb:

  • Care este rolul acestui SERVICIUL PUBLIC PENTRU GESTIONAREA CAINILOR FARA STAPAN? (facem abstractie de faptul ca unii carcotasi afirma ca e doar “recompensa” in familie…)
  • Care este activitatea intreprinsa, concret, de acest S.P. in anul 2012? (ignoram cele 2-3 articole de informare trimise presei locale, spun unii “contra cost”…)
  • De ce nu gasim nicaieri raportul de activitate pe anul 2012 al acestui S.P.?
  • Unde sunt afisate public declaratiile de avere si interese ale angajatilor acestui S.P.?
  • Unde pot fi consultate public achizitiile de hrana si medicamente cu uz veterinar ale acestui S.P.?„
  •  
  • Citește continuarea pe www.vieru.ro

Comentarii

comentarii