Recompensa lu` Drăgulin?

0
65

Şi totuşi, probabil din motive de criză, am zice noi, anul acesta s-a decis ca din partea municipalităţii să participe doar unul dintre viceprimari, doi consilieri locali şi un angajat al primariei ca şi personal tehnic (nu uităm că există o asociaţie a oraşelor înfrăţite şi deci, se justifică prezenţa unei persoane care să continue demersurile ce tin de buna funcţionare a acestei asociaţii). Astfel, pentru vizita în Polonia, anul acesta s-a propus componenţa delegatiei ce urmează să facă deplasarea, în Şedinta Extraordinară a Consiliului Local Călăraşi din 14.05.2013 la punctul  4 – “Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegaţii reprezentative a municipiului Călăraşi la Bielsk Podlaski, Polonia", după cum urmează:

Dulce Marius – viceprimar;

Jilăveanu Denisa – consilier local;

Croitoru Camelia – consilier local;

Cotic Severian – personal tehnic.

Consilierul local Croitoru Camelia s-a recuzat, lăsând consiliului local ocazia de a propune o altă persoană. Nici unul dintre consilieri nu s-a arătat interesat să facă această deplasare (ne gândim că poate o fi o ruşine pentru unii să reprezinte oraşul?!). În această situaţie, ca urmare a votului s-a decis ca locul lăsat liber de Camelia Croitoru să fie completat cu o persoană ce face parte dintre funcţionarii primăriei. Nimic ieşit din comun, dacă ulterior propunerii aprobate de Consiliul Local Calarasi, încântat de "realizărili" mareţe şi de sfaturile primite, primarul Drăgulin nu şi-ar trimite unul dintre consilierii personali în această delegaţie.

De aici se ridică următoarele întrebări:

Este legal ca un consilier personal să facă parte din delegaţia reprezentativă a oraşului, fără votul Consiliului Local?

Care este calitatea acestui consilier personal al primarului în această delegaţie?

Care sunt activităţile întreprinse de acest consilier personal în folosul comunităţii locale?

Care este mandatul acestui consilier personal în această vizită?

În baza cărui temei legal acest consilier personal face deplasarea?

Cu ce este reprezentativ consilierul personal al primarului, pentru a face această deplasare?

Cine suportă cheltuielile ocazionate de deplasarea consilierului personal al primarului în Polonia?

Cârcotaşii o văd ca pe o "recompensă"… Aşa să fie, domnule primar?

Emil VIERU

 

Comentarii

comentarii