- Publicitate -
Acasă Local 5 locuinţe afectate în urma producerii unui incendiu în municipiul Călăraşi

5 locuinţe afectate în urma producerii unui incendiu în municipiul Călăraşi

0
48

În perioada 01.05.-09.05.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să intervină pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor a 120 situaţii de urgenţă produse la nivelul judeţului, dintre care 108 pentru acordarea primului ajutor medical, 11 pentru stingerea incendiilor, iar una pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată. Dintre cele 108 intervenţii pentru acordarea primului ajutor de către echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, 9 au fost pentru acordarea primului ajutor unor pacienţi care au suferit plăgi, 24 în cazul pacienţilor cu insuficienţă respiratorie, 11 după producerea de accidente rutiere, 21 intervenţii la persoane aflate în stare de inconştienţă (lipotimii, intoxicaţii etilice etc.), 22 intervenţii în urma unor agresiuni şi 21 reprezentând alte motive (căderi de la înălţime, căderi de la acelaşi nivel, suspiciune fractură, epistaxis, pacient lovit de cal şi pacient muşcat de şarpe). În urma situaţiilor de urgenţă produse, în această perioadă s-au înregistrat şi 3 persoane decedate, astfel: Valentin B., în vârstă de 15 ani a decedat în urma accidentului rutier produs în data de 01.05.2013 pe DN 3A pe raza localităţii Drajna; Marian D., în vârstă de 34 de ani a decedat după ce s-a electrocutat în data de 04.05. 2013 în localitatea Budeşti, iar Gheorghe D., în vârstă de 82 de ani, cunoscut cu probleme cardiace a decedat în data de 05.05.2013 în localitatea Olteniţa.

          Dintre cele 11 incendii înregistrate în această perioadă, şase au fost la vegetaţie uscată, resturi vegetale şi gropi de gunoi, patru la locuinţe şi anexe gospodăreşti şi unul la un autoturism având drept cauză un scurtcircuit electric la instalaţia electrică a acestuia.

Ultimă oră,

- Publicitate -

5 locuinţe afectate în urma producerii unui incendiu în municipiul Călăraşi

 În data de 08.05.2013, în jurul orei 23.15, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiul Călăraşi, pe strada Cireşoaia nr.12.

          Detaşamentul de pompieri Călăraşi s-a deplasat la faţa locului cu 3 autospeciale şi o ambulanţă SMURD. La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu violenţă la locuinţa lui Ionel M., cât şi la alte patru locuinţe vecine, respectiv a lui Nicolae I., Gheorghe F., Lucica S. şi Ivanciu E. Intervenţia pentru stingerea incendiului s-a desfăşurat cu dificultate din cauza spaţiului îngust al străzii, de aproximativ doi metri, autospecialele neputând pătrunde în zonă, cât şi a spaţiului dintre locuinţe. După primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări aprinse uitată în podul locuinţei, acesta fiind folosit pentru odihnă de către minorul Ionuţ M., în vârstă de 14 ani. În urma incendiului, minorul a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare, în regiunea tălpilor, de aprox. 3-4 cm., (arsuri de gradul I şi II), acesta fiind preluat de un echipaj al S.A.J. şi transportat la spital. Echipajul SMURD a intervenit pentru acordarea primului ajutor lui George C., în vârstă de 29 de ani, care prezenta o plagă tăiată de aproximativ 3 cm. la nivelul membrului superior drept, şi lui Ionel M., în vârstă de 40 de ani, care prezenta arsuri la nivelul membrului superior stâng de aproximativ 10 cm., acesta refuzând transportul la spital. Echipajele de intervenţie s-au retras la orele 01.20. Incendiul a afectat parţial acoperişurile celor cinci locuinţe, elemente de mobilier, materiale textile şi aprox. 200 kg. lemne de foc.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Cpt. Ionescu Mihai 

Comentarii

comentarii