FOTO / Pompierii militari au intervenit la stingerea a mai multor incendii la sfârșitul lunii martie

0
29

În perioada 29.03.2013 – 01.04.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor a 41 de situaţii de urgenţă produse în zona de competenţă:    

Pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 3.000 de lei.

         În data de 31.03.2013, ora 15.20, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Prelungirea Bucureşti, nr.2,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui atelier de producţie, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale din Călăraşi.

         La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta mocnit şi mult fum la nivelul unui spaţiu de producţie, existând pericolul de extindere la  bunurile şi imobilele aflate în imediata vecinătate.

         Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător, care alimenta un aparat de radio şi care era acoperit de mai multe materiale textile.

         Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (SCANIA), acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 55 de minute.

         În urma incendiului au fost deterioraţi pereţii respectivului spaţiu de producţie, au ars un aparat de aer condiţionat, un aparat de radio şi aproximativ 10 kg de materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 3.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze, printr-o intervenţie promptă şi eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la celelalte bunuri  din imediata apropiere.

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Iezeru, comuna Jegălia, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi fum dens la nivelul unui depozit de material lemnos.   

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea materialului lemnos

 În data de 31.03.2013, ora 13.33, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Iezeru, comuna Jegălia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de material lemnos, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale, care are ca obiect de activitate – fabricarea de produse stratificate din lemn.

 La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul depozitului, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea deşeurilor din lemn din depozit.

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu două autospecială de stingere cu apă şi spumă, (1 APCA şi 1 Renault Midlum), acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două  ore şi 15 de minute.

        În urma incendiului au ars aproximativ 60 de metri cubi deşeuri material lemnos, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de circa 2.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de către pompierii militari la suma de aproximativ 100.000 de lei.

         De asemenea trebuie menţionat că pompierii din tura de serviciu au fost sprijiniţi la această intervenţie şi de alţi 10 subofiţeri pompieri aflaţi în turele libere, al căror ajutor a fost evident.  

 

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – 

Comentarii

comentarii