- Publicitate -
Acasă Naţional Video / Foto / Țaganu, cel mai de temut interlop la Călărași

Video / Foto / Țaganu, cel mai de temut interlop la Călărași

0
1301

Clanurile interlope au ajuns să își împartă România. Denumite în general după șefii lor, precum Ghenosu, Sportivilor, Mondialu', Gemenilor, Butoane, Sadovenilor, aceste grupări sunt mai puțin vizibile în marile aglomerari urbane, ieșind în evidență, în general, numai în cazul unor altercații, dar în orasele mai mici fac legea.

Potrivit lui Corneliu Vadim Tudor, în România există 55 de clanuri interlope mari, activităților acestora datorându-se, în mare parte, și "eșecul aderării țării noastre la spațiul Schengen".

La Călărași un interlop cunoscut este Costel Vlad, poreclit Ţaganu, fiind implicat în furturi, spargeri de locuinţe dar și prostituție. 

- Publicitate -

Jurnalişti spanioli: „Un imperiu care s-a clădit pe exploatarea sexuală, umilirea şi maltratarea a sute de fete”

Vlad Costel (50 de ani), zis „Naşul, zis „Ţaganu”,  zis „Il Padrino”, originar din Călăraşi, este unul din liderii temuţi al lumii interlope a fost prins în Spania. Potrivit Procurorilor acesta este închis penru proxenetism şi alte infracţiuni. „Un imperiu care s-a clădit pe exploatarea sexuală, umilirea şi maltratarea a sute de fete” Costel a început de jos, formându-şi treptat „un imperiu”, „cu mână de fier”, scrie cotidianul La Verdad. Un imperiu care s-a clădit pe exploatarea sexuală, umilirea şi maltratarea a sute de fete, multe dintre ele minore. Decenii după, cruzimea sa, lipsa de scrupule şi teroarea pe care o inspiră subordonaţilor l-au adus în fruntea proxeneţilor care controlează prostituţia română în Europa, adaugă sursa citată. DIICOT l-a trimis în  judecată în două dosare Procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Călăraşi l-au trimis în judecată pe „Ţaganu”, alături mai mulţi membri ai familiei sale,  în două dosare de crimă organizată. Cauzele se află pe rolul Tribunalului Călăraşi. În perioada 2006-2009, , gruparea coordonată de „Ţaganu” a strâns milioane de euro din prostutuaţie şi, potrivit procurorilor, avea ramnificaţii în Spania, Germania, Grecia şi Franţa. În prezent Țaganu ispășește o pedeapsă de 6 ani şi 6 luni şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64, alin. 1, lit. a, teza a II-a şi lit. b c.

Vezi video aici!

Comentarii

comentarii