Valeriu Steriu, „dottore„ de Olt, candidat la Călărași

0
95

Valeriu Andrei Steriu a fost deputat independent în Parlamentul României și a reprezentat județul Olt, fiind ales pe listele PSD în 2008. În 2009 a trecut în rândul parlamentarilor independent, iar după o perioadă a devenit „uslașul„ lui Gabriel Oprea în cadrul Uniunii Naționale pentru Progresul României, fiind totodată și vicepreședinte al formațiuni. În legislatura 2004-2008 a fost ales senator de Olt pe listele PSD. Între 2001 și 2005 a fost Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeană și internaționale. Valeriu Andrei Steriu s-a născut în București la 24 Septembrie 1965, este căsătorit și are doi copii. De profesie inginer, doctor în economie agricolă, este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

Chiar și cu un așa C.V., Steriu a avut probleme pe perioada cât a stat în Olt. Pressa din acea zonă l-a cam luat în vizor de mai multe ori. „După ce în ultimii opt ani s-a tot învârtit pe la Olt, actualul UNPR-ist Valeriu Steriu, nu a mai găsit, pe meleagurile noastre, un loc pentru noul Parlament din decembrie 2012„, scrie „Ziaristul de Olt„. Aceeași sursă mai titrează faptul că Steriu nu ar mai fi fost agreat de Organizaţia judeţeană a PSD. „Dar cum pe lumea asta e loc pentru fiecare (n.r. – mai puţin pentru oamenii săraci), Vali Steriu va candida din nou pentru Parlament, pentru USL, însă în judeţul Calaraşi. Pentru un post de deputat, în Colegiul 2„, mai scrie pe sursa citată mai sus.

De asemenea, un alt ziar din Olt, „Concret„ l-a făcut pe Steriu „Dottore„ într-un material apărut pe site-ul concretinolt.ro. „Deși a obținut diploma de Doctor în perioada 2002-2008 nimeni nu s-a ridicat până acum cu vreo acuzație la adresa demnitarului. Însă nu e timpul pierdut. Vin parlamentarele și există riscul ca vreun candidat să-I fure lucrarea în campanie, chiar și numai de dragul… publicității„, mai scrie Concret în Olt. Același ziar i-a făcut lui Steriu și un mic „inventor„ la declarația de avere a parlamentarului. Sursa citată a descoperit că Valeriu Steriu s-a îmbogățit în cei patru ani de mandate. „Veniturile actuale din declarația de avere din 2008 sunt de 243.000 lei, din care 228.000 lei obținuți în calitate de vicepreședinte al SC Dorna Lactate SA și 15.000 lei în calitate de acționar SC Agribusiness Consulting, plus 42.000 euro din închirierea unei locuințe.  

Patru interpelări a avut Steriu în cei patru ani de mandate la Olt:

1. Interpelarea nr.473B/10-06-2009 Privind construcţia unei Centuri Ocolitoare a oraşului Balşului.

2. Interpelarea nr.490B/10-06-2009 Privind Depoul exploatare marfă CFR Piatra – Olt.

3. Interpelarea nr.535B/23-06-2009 Motivarea existenţei copacilor pe marginea drumurilor.

4. Întrebarea nr.947A/23-06-2009 Privind Podul peste Dunăre, la Corabia, jud.Olt.

În rest, la general, peste 50 de iniţiative legislative, majoritatea, dacă nu chiar toate, respinse de Camera Deputaţilor.

Comentarii

comentarii