VIDEO / Miluț îl vrea pe Pavelescu deputat de Călărași. „Hai sictir”

0
88

Inițial, Aurelian Pavelescu își anunțase intenția de a candida pe colegiul Rm. Vâlcea nord, urmând să facă sondaje pentru a vedea dacă are sau nu șanse. Cu toate astea, surse din PDL spun însă că Pavelescu s-a decis și va candida în Târgoviște. Nimic nu este foarte clar, deocamdată însă Pavelescu a ajuns să „negocieze„ și cu Marian Petre Miluț pentru a încerca să obțină un post de deputat pe Colegiul 1 Călărași. Este posibil ca „plimbările„ lui Pavelescu să fie cu un scop. Neavând fonduri suficiente, Pavelescu ar sta liniștit dacă Miluț, patronul Prefab l-ar susține financiar. Și, pentru Miluț nu ar fi o problemă dacă și-ar mai trece încă o mare pierdere în palmares.

Nu este recunoscut de PNȚCD

Posibilul candidat al lui Miluț la Călărași, Aurelian Pavelescu are mari probleme. Domnia sa nu este recunoscut de membrii PNȚCD. „Asistând la recentele acțiuni de constituire a unei alianțe așa-zis de centru-dreapta, alcătuită din PDL și sateliții săi, constatăm cu uimire că dl. Aurelian Pavelescu, un personaj public periferic, ce a parcurs în cariera sa spectrul politic românesc aproape în întregime, se erijează în reprezentantul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, târând numele acestui partid istoric în derizoriul unei lupte între diverse grupuri de interese, cu care PNȚCD nu are nici o legătură„ se arată într-un comunicat al Senatului PNȚCD. „La 30 august 2012 s-a anunțat semnarea unei alianțe politice auto-intitulate de centru-dreapta. Constituită la inițiativa unor personalități provenite din structurile comuniste care asigură prin diversiune perenitatea sistemului pe care l-au menținut prin teroare până în 1990, noua formație are printre semnatari pe dl. Aurelian Pavelescu, care se erijează în reprezentant al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat. Survenirea acestui fapt ne obligă să facem următoarele precizări:

1. Dl. Aurelian Pavelescu beneficiază de o inexplicabilă recunoaștere în justiție a unui congres convocat și desfășurat nestatutar și ilegal; ca urmare a situației administrative obținute prin această “recunoaștere juridică”, dl. Pavelescu uzurpează o legitimitate de care nu se poate în nici un caz prevala:

a. Este lipsit de legitimitatea politică pentru că acțiunile sale nu sunt compatibile cu valorile care definesc personalitatea politică a PNȚCD și pentru că linia politică pe care o urmează nu concordă cu obiectivele fundamentale care determină poziția acestui partid pe scena politică.

b. Nu are legitimitate electorală deoarece nu a fost ales, nici recunoscut de forurile reprezentative, statutar constituite, ale PNȚCD„. 

Comunicatul integral în puteți citi aici: comunicat-senatul-pntcd-se-delimiteaza-de-aurelian-pavelescu

Pavelescu: „Hai sictir”

Aurelian Pavelescu a lansat un atac dur la adresa ministrului pentru mediul de Afaceri, Mihai Voicu. Invitat în emisiunea “Ultima oră” de la România Tv, Pavelescu, l-a înjurat şi jignit pe Voicu, dar şi pe ceilalţi invitaţi. Pavelescu i-a spus lui Voicu “hai sictir”. Această expresie vine din limba turcă şi înseamnă “hai să te f…t!”. Aurelian Pavelescu l-a atacat în primă instanţă pe jurnalistul Val Vâlcu. “Domnul Vâlcu, sunteţi un obraznic domnule. Dar nu îţi este ruşine? Aceste jigniri, aceste plângeri penale tot timpul, domnule, eşti un om în toată firea, eşti un om educat domnule (…) ai vreo preferinţă politică, eşti partizan sau eşti jurnalist? Eşti penibil domnule. Pavelescu a trecut apoi la Mihai Voicu, pe care l-a înjurat în direct. “Hai domnule că dumneata eşti ministru, o ruşine de ministru domnule. Hai sictir, băi ochelaristule, cine eşti tu de mă iei pe mine cu Poiana Mare?”.

Nici moderatorul emisiunii, Corina Drăgostescu, nu a fost omisă de Aurelian Pavelescu. “Domnă nu îmi daţi mie lecţii, nu am venit să mă certaţi dumneavoastră în platoul ăsta. Nu sunteţi nici doamna profesoară, nici doamna dirigintă”.

PNŢCD a ajuns să nu mai însemne mare lucru în ochii electoratului. În loc să fie preocupaţi de revenirea în preferinţele politice ale românilor, ţărăniştii se luptă între ei. Cele trei grupări Sârbu, Pavelescu şi Ciorbea sunt deja cunoscute. A apărut însă gruparea Moiescu, a patra, care reclamă si preşedinţia partidului! Liderii PNŢCD sunt implicaţi din nou într-un scandal pe conducerea partidului, deşi susţin că obiectivul e unificarea aripilor. În timp ce Victor Ciorbea şi Aurelian Pavelescu spun că s-au înţeles pentru un congres în martie, Eugen Moiescu consideră validă alegerea sa în fruntea formaţiunii.

Comentarii

comentarii