UNPR-istul Vasile Nedelcu vrea din nou la Senat

0
64

Informat, probabil, senatorul Vasile Nedelcu nu a stat prea mult pe gânduri şi a venit în grabă spre Călăraşi, pentru a susţine de urgenţă o conferinţă de presă. În faţa mass-mediei locale,  uneperistul a venit cu unele precizări vizavi de candidatura sa pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Nedelcu a ţinut să precizeze că, susţinerea sa pentru Colegiul 1 Senat a fost făcută în cadrul alianţei USL şi că el a acceptat această variantă. Cât priveşte "răzmeriţa" pornită împotriva sa de către unii primari PNL, Vasile Nedelcu a răspuns că nu înţelege de ce este contestat de către aceştia, cu atât mai mult cu cât localităţile din care provin edilii nemulţumiţi, ar fi primit un real sprijin din partea lui. "Am susţinut toţi primarii care mi-au cerut sprijinul şi amintesc aici localităţile Lehliu-Sat, Cuza-Vodă, Unirea, Borcea. Am dat bani într-adevăr pentru comunitate şi tocmai de aceea nu cred că oamenii s-ar exprima împotriva mea vreodată", a declarat Vasile Nedelcu.

Tensiuni la negocierile din Deltă?

Potrivit site-ului www.pesurse.ro reuniunea conducerii USL din Delta Dunării nu ar fi fost lipsită de tensiuni şi de controverse între principalele partide care compun alianţa aflată la guvernare. Negocierile pentru împărţirea colegiilor parlamentare între PSD şi PNL s-au împotmolit în momentul în care s-a ajuns la repartizarea colegiilor pentru UNPR. Înglobarea uneperiştilor pe listele pentru parlamentare ale USL a fost înghiţită cu greu nu doar de către penelişti, dar şi de pesedişti. Discuţiile s-ar fi aprins, atunci când s-a făcut repartiţia pentru colegiile electorale din judeţul Călăraşi. Acolo, cele două colegii senatoriale au fost împărţite pe principiul parităţii stabilit în protocolul de înfiinţare a USL: un colegiu revine la PNL şi unul la PSD. Numai că, La Călăraşi, PSD e nevoit să cedeze colegiul care îi revenea unui senator UNPR – care, conform protocolului de constituire a Alianţei de Centru Stânga ( PSD şi UNPR), îşi păstrează colegiul. Problema e că, în colegiul respectiv din judeţul Călăraşi, senatorul UNPR Vasile Nedelcu este un transfug din PNL, chestiune care a determinat o reacţie virulentă din partea preşedintelui PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, mai spune sursa citată. Acesta a spus că el şi organizaţia judeţeană a PNL pe care o conduce nu vor mişca nici măcar un deget pentru campania lui Nedelcu, un om care a părăsit PNL-ul la greu, deşi pe listele acestui partid a intrat în Senat în 2008, şi în momentul în care s-a alăturat UNPR – care era la putere alături de PDL şi Băsescu – le-a făcut foarte multe greutăţi foştilor săi colegi din PNL. Filipescu a cerut să fie scos Nedelcu de pe lista pentru judeţul Călăraşi şi, în locul acestuia, UNPR să numească un alt candidat dintr-un alt judeţ. În ciuda tuturor discuţiilor aprinse care ar fi avut loc între liderii politici aflaţi la negocieri în Delta Dunării se pare că până la urmă cel mai câştigat a fost senatorul UNPR, Vasile Nedelcu.

Răsturnare de situaţie sau… „discursuri politice”

Cine-a spus că „încurcate-s căile Domnului”, a avut mare dreptate! Nici prin cap nu ne-ar fi trecut ca la nici măcar un an de la momentul lansării candidaturii lui Nicolae Dragu pentru Primăria Călăraşi, UNPR-istul Vasile Nedelcu înfiera în cuvinte destul de dure acţiunile celor care astăzi se văd nevoiţi să-l susţină în campania pentru parlamentare. Mai mult, prin comunicatele de presă trimise mass-mediei vicepreşedintele UNPR Vasile Nedelcu critica dur, în preajma Sărbătorilor Pascale de anul acesta, chiar discursul liderului USL Victor Ponta la instalarea noului Guvern. “Având în vedere că această săptămână de dinaintea postului mare, este cea a milostiveniei şi a căinţei, domnul Ponta ar fi trebuit să vină în Parlament să ceară iertare românilor pentru umilinţele create în cei peste 20 de ani, pentru prăduirea pe care au facut-o şi să se căiască pentru poporul român pe care l-a înjosit. Dar acest lucru nu a fost posibil pentru că majoritatea uslaşilor sunt liberi cugetători, în frunte cu mentorul lor Ion Iliescu”, spunea la acea vreme Nedelcu. În acelaşi context, parlamentarul călăraşean le ura, cu ironie “vacanţă placută uslaşilor”, reamintindu-le acestora să nu cumva să uite sa-şi pună consilierii să le ridice sumele forfetare, chiar dacă nu vin la muncă. “Poate cereţi diurne de deplasare sau, de ce nu, de masă. Nu m-ar mai mira nimic, nici măcar tupeul de a vă deconta drumurile pe care le faceţi către sedinţele de partid pe care le tineţi ălături de prietenii liberali şi în care discutaţi subiecte tipice voyeur-ilor, ori drumurile către televiziunile mogulilor, în care vă petreceţi mai mult timp decât în Parlament”, îi apostrofa Vasile Nedelcu pe “uslaşi” care astăzi i-au devenit colegi. Cine s-ar fi gândit prin primăvara lui 2012 că toate acestea vor fi şterse cu buretele la doar câteva luni? Vă spunem noi, Vasile Nedelcu, senatorul călărăşean recunoscând, deloc jenat de situaţie, că toate declaraţiile belicoase aduse “uslaşilor” care astăzi ar trebui să-i susţină candidatur au fost doar “declaraţii politice”! de altfel, cel mai mare adevăr pe care l-a spus senatorul în conferinţa de presă de miercuri, a fost că “niciodată să nu spui… niciodată”!

Comentarii

comentarii