Sima, n-ai plecat?

0
79

„În semn de protest față de sezonul jenant incheiat vineri, 1 iunie de către Dunărea, site-ul www.sportcalarasean.ro (Sport la Dunăre) nu a scris o virgulă despre serialul “Patrula unu” în care joacă președintele, antrenor Costică Sima și pseudofotbaliștii Călărașiului„. Același lucru ar fi trebuit să-l facem și noi, jurnaliștii de la Ediția, dar vrem să echilibrăm puțin lucrurile. Ca să trecem direct la subiect, ediția 2011-2012 a Ligii a 3-a s-a încheiat. Formația fanion a orașului (asta în ciuda lui Miluț, patronul care nu suportă cuvântul „fanion„) a reușit să termine pe un onorabil loc 12, o poziție mai sus în clasament de zona retrogradării. Despre ultimul joc pierdut de Dunărea la Rapid II nu mai facem referire. Trupa lui Valeriu Petrescu a pierdut cu 1 – 4. Singurul gol al călărășenilor a fost marcat de Farin II un jucător care trebuia speculat la maxim mai mult în această ediție, dar antrenorul a avut alte „câștiguri„.

Tot călărășenii…

Locul 12 pentru Dunărea Călăraşi înseamnă cea mai umilitoare clasare în divizia C/liga a III-a, a echipei “fanion a municipiului și județului„. Mulți dau vina pe conducători, pe antrenori, pe jucatori, ultimii fiind acuzați că “nu au valoare”. Acuzațiile aduse unor jucători sunt contrazise de Victor Petre (locul 7 în clasamentul golgeterilor din Liga 3) , Marian Șerban (locul 11, cu 6 reușite), dar mai ales tânărul de numai 18 ani, Catalin Farin – locul 13, cu 4 reușite. Am făcut referire la această statistică pentru simplul fapt că la Dunărea în pauză de iarnă au fost aduși jucători care au „jucat„ alt ceva, numai fotbal nu. Alin Toma, Florin Anghel sau alți „venetici„ nu au ajutat Dunărea, ba din contră, clubul i-a ajutat pe ei asigurându-le un salariu într-un moment în care nici o echipă de Liga 5 nu-i angaja.

Petrescu, de nerecunoscut

Astfel, s-a ajuns la „umbra„ a unei echipe fanion care, în alte ediții avea un cuvânt de spus. Vinovații: Constantin Sima, președintele clubului și Valeriu Petrescu, antrenorul echipei. Cei doi sunt răspunzători pentru situația dezastruoasă în care s-a aflat Dunărea. Primul, n-a știut să managerieze un club, iar cel de-al II-lea s-a complăcut în situație, mai pe românește și-a luat „cașcavalul„ și a mers pe principiul: „lasă-mă să te las„. Unul dintre cei doi trebuie să dispară, iar cele mai mari șanse le are Sima. E drept, dacă pleacă Sima, sau va fi dat afară, Petrescu va fi și el liber de contract. În privința lui Petrescu (nu că vrem să-i luăm apărarea) dar a demonstrat că poate face față. În editia 2010-2011, Petrescu, e drept, cu o altă formulă de lot, a terminat pe locul 4, iar Dunărea a fost un important „arbitru„ pentru echipele care s-au bătut la promovare. Acum, s-a întâmplat ceva. Dunărea a fost de nerecunoscut, la un pas de retrogradare. Suntem convinși că Sima, președintele-jucător, poate dormi liniștit noaptea pentru că nu este în stare să-și asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Dunărea. Acest personaj, în frunte cu alți „venetici„ și-au bătut joc de banii municipalității și au făcut de râs culorile unui club ridicat în timp cu multă trudă, respect și dăruință de multe personalități. Regretatul Marian Catană, fost fotbalist de renume și antrenor care a plecat de lângă noi în urmă cu patru ani, (9 iunie 2009) se răsucește în mormânt la cum a ajuns echipa care în alți ani a scris istorie.

Comentarii

comentarii