Contestaţii la candidaturi inexistente

  0
  42

  Lupta în campania electorală din acest an se anunţă a fi extrem de aprigă. Astfel, până acum, s-au stabilit candidaţii pentru şefia  judeţelor, a oraşelor, a comunelor şi a satelor. Partidele politice par că nu se vor da înapoi de la nimic pentru câştigarea acestei curse. Deşi unele partide “au furat” startul în campanie, nici bătălia propriu-zisă, nu pare că va fi una cinstită şi cu cărţile pe faţă. Unul din motivele care stau la baza acestei afirmaţii este acela că au fost, până acum, aproximativ 20 de contestaţii ale candidaturilor, majoritatea respinse ca fiind nefondate de către judecători. Una din aceste contestaţii a fost de-a dreptul hilară deoarece respectivul candidat nici măcar nu a apucat să-şi depună candidatura, că i-a fost contestată. “A ajuns contestaţia înaintea candidatului”, spune zâmbind purtătorul de cuvânt al Tribunalului Călăraşi, judecătoarea Gabriela Tănase. “Pur şi simplu s-a contestat un aspect care nu corespundea adevărului. Oamenii au făcut practic un abuz, în ceea ce priveşte modalitatea de aplicare a legii electorale, pentru că că mi se pare nefiresc să vii şi să te adresezi instanţei cu lucruri care nici măcar nu există în realitate”, a declarat judecătoarea Gabriela Tănase.

  Primăriţa din Budeşti, capioană la contestaţii

  Lucia Lefter, primarul oraşului Budeşti, a avut trei contestaţii depuse contra candidaţilor Nae Sinel, Dan Gheorghe şi Zaharia Petre. Aceasta a făcut recurs la decizia luată de instanţa olteniţeană care nu i-a dat câştig de cauză. Din păcate pentru aceasta, şi judecătorii călărăşeni au menţinut soluţia dată de Judecătoria Olteniţa. “Doamna Lefter spune că Nae Sinel nu avea calitatea de vice-primar la momentul acceptării candidaturii. Acest motiv de contestaţie nu este prevăzut în Legea electorală, motiv pentru care, judecătorii au respins recursul declarat”, a precizat judecătoarea Gabriela Tănase.

  PP DD, printre contestatari

  Partidul Poporului Dan Diaconescu a depus mai multe contestaţii privind lista de consilieri locali sau candidaţii la primăriile comunelor Valea Argovei, Belciugatele, Ciocăneşti şi oraşul Fundulea. “Majoritatea au găsit motive neprevăzute de Legea electorală, pentru contestaţii care, propriu-zis, nu se încadrează în acele cazuri care pot fi contestate, cu privire la condiţiile de formă şi de fond de la candidaturi. S-au legat de lucruri fără niciun fel de relevanţă din punctul de vedere al Legii electorale pentru emiterea unei astfel de contestaţii”, explică Gabriela Tănase.

  PNL nu doreşte ca Emil Muşat să fie pe lista consilierilor judeţeni

  Filiala judeţeană a Partidul Naţional Liberal  a contestat decizia biroului electoral ce a admis ca Emil Muşat să se afle pe lista consilierilor locali, din partea APC. Judecătorii însă, au respins contestaţia depusă de PNL. “Respinge contestatia formulata de PNL- Filiala Călăraşi împotriva hot. nr.17/01.05.2012 emisă de biroul electoral jud. Călăraşi prin care a fost admisă lista cu candidaturile de consilier jurdeţean depusă de către APC şi în care figurează la poziţia 4 E.M. definitivă . Cu recurs in 24 de ore de la pronunţare”, este decizia judecătorilor.

  Comentarii

  comentarii