S-au împărțit primăriile. Totalul dă 120%!

  0
  89

  Două municipii, trei orașe și 50 de comune. Așa se definește județul Călărași sub aspect numeric; 55 de localități. USL și-a propus deja să obțină 40 dintre ele, respectiv 73%, iar APC vrea 25, respectiv 46%. În total 120%. Cineva supralicitează, iar ziua de 10 iunie ne va arăta și cine. Probabil ambele grupări politice, dar rămâne să vedem și cu cât și-a umflat fiecare estimarea.

  Valul de simpatie populară pe care navighează USL, împins din spate de furtuna antipatiei populare față de Traian Băsescu pare să dea șanse mari acestei grupări politice croită cam bizar după doctrinele partidelor care o alcătuiesc.

  Inerția traiectoriei politice a APC, susținută financiar din gros de la sursele de bani publici, nu pare nici ea lipsită de șanse și este de așteptat să marcheze spectaculos mai ales acolo unde te poți aștepta mai puțin.

  Se vor confrunta, așadar, anul acesta la locale simpatia populară contra banului public pus în slujba unei grupări de partide – APC conduse de PDL?

  Dar unde sunt ceilalți actori politici? Ce face PP-DD, ce face PRM? Caracteristic pentru acest an electoral, cel puțin în plan local, este această polarizare accentuată a forțelor politice importante, în detrimentul celorlalte care se vor trezi rând pe rând în afara jocului.

  Spre deosebire de alți ani în care au fost alegeri locale, la termen sau anticipate, în 2012 sunt foarte puțini candidați în fiecare localitate; majoritatea reprezintă figuri consacrate deja în politica locală. Deși există cutuma ca alegerile locale să aducă surprize, acestea întârzie să apară, cel puțin în ceea ce privește numele candidaților.

  S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor şi în curând se va încheia şi perioada contestaţiilor. În curând o să știm, cu certitudine, cine va înfrunta pe cine; și vom putea face și niște estimări. Cu doar câte doi candidați importanți în fiecare localitate, este relativ ușor să prevezi cine va câștiga bătălia dintr-un singur tur. Dacă nu apar, totuși, surprize!

  Comentarii

  comentarii