EXCLUSIV!

Belodedici va fi prezent la Memorialul „Marian Catană„

Miodrag Belodedici și-a anunțat prezența la Memorialul Marian Catană din luna august
Articol apărut în ediţia tipărită nr.: 
Fostul component al Naționalei de „Aur„ și-a anunțat prezența în orașul de pe malul Borcei.

Miodrag Belodedici vine la începutul lunii august la Călăraşi pentru a participa la un turneu naţional de fotbal pentru copii şi juniori, organizat de Atletic Junior în memoria fostului antrenor, Marian Catană. Competiția dedicate fostului technician a ajuns la ediția a 3-a. Director al centrelor de junior din cadrul Federației Române de Fotbal, Miodrag Belodedici a înmânat premiile la prima ediție organizată la Călărași.

Dacă anul trecut nu a putut ajunge la turneul national, Belodedici a anunțat deja că în august atunci când se va desfășura ediția a 3-a va fi prezent.

„Nu se știe încă data precis când va avea loc acest campionat național. Am discutat cu Belodedici și în funcție de timpul său liber vom organiza și noi Memorialul „Marian Catană„, ediția a 3-a. Și-au anunțat deja prezența foarte multe echipe din țară„, a afirmat Adrian Ghiuță, președintele Atletic Junior Călărași. La această competiţie vor participa grupe de copii cu vârste cuprinse între 8-10 şi 11-12 ani de la echipe ca Sportul Studenţesc, Pressing Brăila, Steaua Bucureşti, Academia Hagi, Oțelul Galați, Luceafărul Brăila, Farul Constanța, Dunărea Călăraşi, Unirea Slobozia, Atletic Junior, Stars Brăila. Meciurile din cadrul acestui turneu national organizat în memoria fostului antrenor călărășean se vor juca pe terenul sintetic de la Nelu Mușat.

Cine a fost Belo?

Miodrag Belodedici a debutat în echipa naţională în 1984, de-a lungul carierei sale adunând 53 de selecţii. A jucat pentru naţionala României la Campionatul Mondial din 1994, precum şi la Campionatul European din 1996. În 2009, cu ocazia Centenarului Federaţiei Române de Fotbal, a primit distincţia “Diamant” pentru întreaga sa activitate alături de alţi importanţi fotbalişti români. Belo a făcut parte din echipa care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, Steaua Bucureşti, dupa finala de la Sevilla decisă la penalty-uri. Un alt trofeu european câştigat de Belodedici cu Steaua este Supercupa Europei, în 1987, după un meci cu Dinamo Kiev. În 1991 a câştigat din nou Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua Roşie Belgrad, după o finală cu Olympique de Marseille.

randomness